Φραγκοφονιάδες στην Μπενφίκα!

Πολύ άσχημη εντύπωση έχει προκαλέσει η είδηση ότι η Μπενφίκα αρνείται να καταλάβει ένα πολύ μικρό, για τα δεδομένα της, ποσό σε μια ομάδα, από την οποία ψώνισε ένα… λαβράκι πριν από τέσσερα χρόνια!

To καλοκαίρι του 2012 η Μπενφίκα αγόρασε με μόλις 60 χιλιάδες ευρώ τον 18χρονο, τότε, Βίκτορ Λίντελοφ από την σουηδική Βαστέρας και τον ενέταξε στην Β’ ομάδα της.

Ο νεαρός Σουηδός εξελίχτηκε στην Μπενφίκα, το καλοκαίρι του 2015 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα και πλέον είναι ο βασικός της κεντρικός αμυντικός. Η αξία του έχει εκτοξευτεί, η ρήτρα του είναι στα 30 εκατομμύρια ευρώ και ήδη Τσέλσι, ΠΑΡΙ ΣΖ και Ίντερ φέρονται να θέλουν να τον αγοράσουν.

Η Βαστέρας ενημέρωσε την Μπενφίκα ότι πρέπει να πάρει 250.000 ευρώ για τον Λίντελοφ, καθώς στο συμβόλαιο της πώλησής του υπήρχε ο όρος ότι η σουηδική ομάδα θα πάρει αυτό το ποσό, μόλις ο Λίντελοφ κάνει 10 επίσημες συμμετοχές με την πρώτη ομάδα της Μπενφίκα.

Η Μπενφίκα αρνήθηκε να καταβάλει το ποσό με την δικαιολογία ότι στην ανανέωση του συμβολαίου του Λίντελοφ το 2015 δεν υπήρχε τέτοιος όρος!

Η Βαστέρας προσέφυγε στη ΦΙΦΑ και περιμένει την απόφασή της…

“Δεν είναι μόνο νομικό, αλλά και ηθικό θέμα. Είναι κρίμα για μια ομάδα, που έχει ανάγκη αυτά τα χρήματα. Αλλά δυστυχώς, αυτά συμβαίνουν όταν μια μικρή ομάδα μπλέκεται με μια μεγάλη” δήλωσε αξιωματούχος της Βαστέρας.