«Έχω φρικάρει μ΄ αυτά, που συμβαίνουν»

Μετά από την αγωνία και την ένταση των προηγούμενων ημερών ήρθε η ανακούφιση στην Ξάνθη, που έχει πλέον μπροστά της το μπαράζ παραμονής, και ο Γιάννης Παπαδημητρίου, επί σειρά ετών ποδοσφαιριστής της ομάδας και πλέον συνεργάτης του Πανόπουλου, έκανε σήμερα ένα μικρό ταμείο, μιλώντας στον Sentra 103,3…

Αναλυτικά, όσα είπε :

Για το πως μπορεί να βρει δύναμη η ομάδα, να προπονηθεί 1,5 μήνα και να πάει να παίξει μια σεζόν σ’ ένα ματς: «Δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο. Ξεκινήσαμε 19 Ιουνίου προετοιμασία γιατί ήμασταν αναγκασμένοι να παίξουμε Ευρώπη. Και φτάνουμε να παίξουμε το μπαράζ και να ξεκινήσουμε άμεσα προετοιμασία για τη νέα χρονιά. Δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο. Να μας πουν πως θα περάσουμε αυτή τη διαδικασία».

Για την ευθύνη των ομάδων: «Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα βρίσκεται στην μεγαλύτερη παρακμή του και δεν το λέω επειδή η Ξάνθη είναι στο μπαράζ. Γι αυτό τα γήπεδα είναι άδεια. Ο κόσμος χθες την πήρε τη νίκη. Έχει φρικάρει με όσα συμβαίνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα και η ομάδα κινδυνεύει μετά από 25 χρόνια να υποβιβαστεί και γι αυτό γέμισε το γήπεδο. Κι εμείς, ωστόσο, έχουμε ευθύνη».

Για το που εντοπίζει το πρόβλημα: «Μέχρι το Δεκέμβρη δεν ξέρανε πόσοι θα πέσουν και πόσοι θα μείνουν. Το μεγαλύτερό μας πρόβλημα είναι η αξιοπιστία. Σε κανένα άλλο πρωτάθλημα δεν προβλέπονται οι βαθμολογικές γραμμές σωτηρίας. Οι περισσότεροι λένε εδώ και 2 μήνες ότι η σωτηρία πάει στους 38β. Όταν το λέμε δυο μήνες και επιβεβαιώνεται, δεν υπάρχει καμία αξιοπιστία στο πρωτάθλημα.

Φέτος όλοι οι μάγοι του ελληνικού ποδοσφαίρου το ξέραμε 2 μήνες ότι θα πάει στους 38 βαθμούς. Πώς να μας πιστέψουν οι φίλαθλοι; Χθες είχε 8.000 κόσμο το γήπεδο. Πως θα τους κοροϊδέψουμε αυτούς τους ανθρώπους; Βάζω κι εμάς μέσα που συμμετέχουμε στην κατηγορία».

Για το αν επιλέγει αντίπαλο ενόψει πλέι οφ: «Θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο και θα το κάνουμε για να είμαστε έτοιμοι. Δεν το περιμέναμε ότι θα μπούμε σ’ αυτή τη διαδικασία. Δεν είναι θέμα επιλογής. Έχουμε περιθώριο να βλέπουμε τις ομάδες και όποια κι αν έρθει δεν μας νοιάζει. Εμείς κοιτάμε την δική μας ομάδα».

Γιατί έφτασε σ’ αυτό το σημείο: «Σίγουρα έχουν γίνει λάθη. Το ποδόσφαιρο κάνει κύκλους δεν μπορείς να είσαι τοπ. Γενικότερα έχουμε κάνει λάθη, αλλά ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά αντιμετωπίζουμε και διάφορα άλλα προβλήματα. Από εκεί και πέρα, πρέπει να σωθούμε και να πάμε την ομάδα εκεί που την αξίζει. Και το αξίζει κι ο κόσμος της, που στήριξε την ομάδα. Ένας στόχος είναι αυτός ο κόσμος να είναι μόνιμα στο γήπεδο».

Για τα βασικά λάθη που έγιναν: «Ο κ. Πανόπουλος αναλαμβάνει πάντα τις ευθύνες του σαν καλός καπετάνιος κι αυτό έκανε. Όλοι έχουμε ευθύνες. Δεν νομίζω ότι μια μέρα μετά θα είναι σωστό να τα αναλύσουμε. Έχουν γίνει και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Αλλά όταν τελειώσει η σεζόν θα αναλύσουμε τα λάθη».

Για το αν μπορεί να υπάρξει λύση: «Νομίζω ότι θα πρέπει να κάτσουν όλοι οι ιδιοκτήτες σ’ ένα τραπέζι αν θέλουν το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου κι όχι της ομάδας τους. Και είναι εύκολο αν το θέλουν. Αλλά όλοι κοιτάζουν τη δική τους ομάδα και το καταλαβαίνω σ’ ένα σημείο. Αλλά δεν το έχουν καν στο πίσω μέρος του μυαλού τους».

Για το πρόγραμμα της Ξάνθης ενόψει μπαράζ: «Θα φύγει για διακοπές αρκετές μέρες η ομάδα. Θα βάλουμε κάτω τον προπονητικό σχεδιασμό για το μπαράζ. Όλα θα γίνουν όπως πρέπει και η ομάδα θα είναι έτοιμη για το παιχνίδι αυτό».