Μεγάλη Εβδομάδα… Αδειοδοτήσεων

Μέσα στην εβδομάδα θα ελεγχθούν οι φάκελοι των περισσότερων ομάδων, ώστε να αποφανθεί το αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ ποιες πληρούν τις προϋποθέσεις για να εξασφαλίσουν άδεια για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Οι πρώτες ομάδες που ελέγχθηκαν την Μ.Δευτέρα ήταν οι Απόλλων Σμύρνης, Βέροια, ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς, Καλλονή, Εργοτέλης, Άρης και Πανιώνιος, ενώ ο ΟΦΗ πήρε αναβολή για τη Μεγάλη Τρίτη και αυτό γιατί ο μεγαλομέτοχος των Κρητικών Μάνθος Πουλινάκης βρίσκεται για δουλειές στο εξωτερικό.

Τη Μεγάλη Τρίτη αναμένεται να εξεταστούν οι φάκελοι των Ατρομήτου, Ολυμπιακού, Λεβαδειακού, Αστέρα Τρίπολης, Παναιτωλικού, Ξάνθης, ΠΑΟΚ, Πανθρακικού και Παναθηναϊκού.

Το ενδιαφέρον, όπως είναι φυσικό, επικεντρώνεται στις αποφάσεις που αφορούν τις ομάδες των play off, καθώς αν δεν καταφέρουν να πάρουν την άδεια δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θα πρέπει να αποκλειστούν από τη διαδικασία.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα και με τα όσα έχουν διαρρεύσει κατά καιρούς, οι εισηγήσεις του Γιώργου Δημητρίου (υπεύθυνου της επιτροπής Αδειοδοτήσεων) θα είναι αρνητικές για αρκετές ομάδες και θα έχουν μια… δεύτερη ευκαιρία στην επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, ούτως ώστε να εμπλουτίσουν τον φάκελό τους και να εξασφαλίσουν άδεια συμμετοχής.

Αν απορριφθεί και σε δεύτερο βαθμό ο φάκελος, τότε η ποινή που προβλέπεται είναι ο περιορισμός σε μεταγραφές και ανανεώσεις συμβολαίων.