«Χουβαρντάς ο Κουτσοκούμνης…»

Νέα επίθεση στον Κωστάκη Κουτσοκούμνη εξαπέλυσε ο Μάριος Παναγή. Ο πρώην διεθνής διαιτητής τον κατηγόρησε εκ νέου για διαφθορά και τον χαρακτήρισε ως βασικό πρόβλημα του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Παναγή στον Libero FM:

«Είχα 17 χρόνια καριέρας στο κυπριακό πρωτάθλημα, με εμπιστεύονταν σε αρκετά κρίσιμους αγώνες για να παιχθεί στα ίσα το παιχνίδι. Υπάρχουν τα βιογραφικά του καθενός. Είχα μια καλή παρουσία στην Κύπρο. Έξι χρόνια υπήρξα γενικός γραμματέας, πρώτος αντιπρόεδρος, μέλος, εξυπηρετώντας τα συνδικαλιστικά με ανιδιοτέλεια».

«Αυτό δεν ήταν αρεστό, θέλουν άτομα να τα ελέγχουν. Όταν τα βάζεις μαζί τους, δεν υπάρχει επιστροφή. Όταν ήμουν γενικός γραμματέας αποφάσισα να ενημερώσω τον κ. Κουτσοκούμνη, ο οποίος έχει συνολική παρουσία περίπου 18 συνεχόμενα χρόνια στο κυπριακό πρωτάθλημα, έχει περάσει από πολλά, έχει καταφέρει να επιβιώσει, έχει τα τεχνάσματα, μπορεί να ελίσσεται».

«Καταφέρνει και επιβιώνει ο κ. Κουτσοκούμνης. Το πως είναι ένα θέμα που πρέπει να ρωτήσετε τους προέδρους για το τι τους προσφέρει. Έχω κάνει έρευνα πως είναι… χουβαρντάς, δεν είναι σφιχτός στις παρατυπίες. Ρωτήστε όμως τη βάση των οπαδών, το 99% δείχνουν πως ο κ. Κουτσοκούμνης είναι το πρόβλημα στο κυπριακό ποδόσφαιρο, αλλά δεν το αφουγκράζονται οι πρόεδροι. Υπάρχουν συμφέροντα και όλοι τρώνε από την πίτα».

«Τα προβλήματα ήταν πάντα συνδικαλιστικά, αναφορικά με την ομοσπονδία. Δεν θέλουν ανθρώπους με άποψη. Αυτά που λέω τώρα, τα έλεγα και τότε. Δεν μπορεί κανείς να με κατηγορήσει ότι τα λέω, επειδή σταμάτησα. Έλεγα την άποψη μου χωρίς φόβο».

«Ο κ. Κουτσοκούμνης δεν είχε καμία θέση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα, έχει ικανότητες σαν παράγοντας αλλά δεν παύει να είναι μέρος της διαφθοράς και της διαπλοκής της δικής του ομοσπονδίας. Γιατί τοποθετήθηκε από τη ΦΙΦΑ στο ελληνικό ζήτημα».

«Ο αναπληρωτής πρόεδρος της κυπριακής ομοσπονδίας, Γιώργος Κούμας ποδοσφαίρου έχει τα δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος για το 2016-19 και πιο πριν είχε και πάλι τηλεοπτικά δικαιώματα που είχαν σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το Κύπελλο Ελλάδος ήταν στο “αέρα” μέχρι πρότινος. Πριν από αυτό, υπήρχε και άλλη δικαστική απόφαση εναντίον του κ. Κούμα και πάλι για τηλεοπτικά δικαιώματα. Είναι όλα αυτά τυχαία; Αυτό το γνώριζε ο κ. Ινφαντίνο; Αν το γνώριζε, γιατί όρισε τον κ. Κουτσοκούμνη; Αν δεν το γνώριζε, γιατί δεν τον ενημέρωσε θεσμικά ο κ. Κουτσοκούμνης;».

«Η άποψη του κόσμου στην Κύπρο για τον κ. Κουτσοκούμνη είναι αρνητική, συντριπτικά αρνητική. Αναξιόπιστος για την κυπριακή ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Δεν αλλάζει η κατάσταση στην Κύπρο επειδή στα μέλη της συνέλευσης ασκείται έλεγχος».

«Δεν τοποθετήθηκε στο ελληνικό ζήτημα επειδή μιλάει ελληνικά. Είχε πάει και στην Παλαιστίνη, δεν μιλάει τη γλώσσα εκεί. Άρα δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι μιλάει ελληνικά. Δεν γνώριζε η FIFA τις παρατυπίες, τη διαφθορά στο κυπριακό πρωτάθλημα;».

«Εμένα μου λένε δεν κουράστηκες εδώ και δύο χρόνια, θα μιλάω μέχρι να ιδρώσει το αυτί τους. Εγώ θα συνεχίσω, δεν ξεχνάω. Έχω ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα και θα το τελειώσω».

«Προσωπικά ο ίδιος ενημέρωσα σε μία συνάντηση τον κ. Κουτσοκούμνη, του έδωσα και δημοσιεύματα σουηδικών εφημερίδων για στημένους αγώνες, που διευθύνονται από Κύπριους διαιτητές χωρίς να ορίζονται από την Ομοσπονδία.

Αναφέρουν ότι δίνουν αλλοπρόσαλλες αποφάσεις. Εγώ σαν συνδικαλιστής έπρεπε να το θίξω αυτό το κομμάτι, δεν με νοιάζει αν οι ομάδες ήθελαν το στήσουν μεταξύ τους. Ο κ. Κουτσοκούμνης σφύριξε αδιάφορα. Δεν λέω ότι έστησε παιχνίδι, αλλά αδιαφόρησε. Δεν επικοινώνησε με τον Τύπο της Σουηδίας να ζητήσει εξηγήσεις. Ένας πρόεδρος που νοιάζεται για το καλό του ποδοσφαίρου, δεν μπορεί να αδιαφορεί. Είναι βιτρίνα».

«Υπήρχε περιφρούρηση από την αστυνομία στο σπίτι μου για κάποιο διάστημα. Αν συμβεί κάτι, θα ξέρω. Η Ομοσπονδία διοικείται από Γιώργο Κούμα και Κωστάκη Κουτσοκούμνη, από κανέναν άλλο».