Στο στόχαστρο της ΟΥΕΦΑ, Σίτι και Παρί

To Financial Fair Play (FFP) μπήκε στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια, κυρίως με την περιπέτεια, που πέρασε ο ΠΑΟΚ (και τον ανάγκασε να παραχωρήσει Βιεϊρίνια και Κοντρέρας), τώρα αρχίζει να απλώνεται σε όλη την Ευρώπη.

Η ΟΥΕΦΑ έχει αποφασίσει να βάλει ένα φρένο στο φαινόμενο των τελευταίων χρόνων, που σύλλογοι αγοράζονται από μεγιστάνες, οι οποίοι δημιουργούν ομάδες fast food με πολυέξοδες μεταγραφές, δημιουργώντας στην ουσία συνθήκες άνισου ανταγωνισμού.

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία θέλει να φτάσει κάποια στιγμή, που οι ομάδες θα λειτουργούν μόνο με τα έσοδά τους, χωρίς να χρειάζεται χρηματοδότες.

Η πορεία προς την αυτάρκεια θα κρατήσει χρόνια και σ΄ αυτό το μεταβατικό στάδιο, η ΟΥΕΦΑ προσπαθεί να κλείσει την ψαλίδα και να μειώσει τα φαινόμενα, τύπου Μονακό, ΠΑΡΙ ΣΖ ή Μάντσεστερ Σίτι.

Δεν είναι τυχαίο, που οι δύο τελευταίες ομάδες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το FFP και κινδυνεύουν με τιμωρίες.

Όπως αναφέρει η αγγλική «The Τelegraph», η Μάντσεστερ Σίτι, που την τελευταία διετία έχει αρνητικό ισοζύγιο μεταγραφών (- 124 εκατομμύρια ευρώ) είναι στο στόχαστρο της ΟΥΕΦΑ και αναμένεται η τιμωρία της.

Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζει η ΠΑΡΙ ΣΖ και άλλες 20 ευρωπαϊκές ομάδες, από τις οποίες έχει ζητήσει η ΟΥΕΦΑ να καταθέσουν υπομνήματα μέσα σε 48 ώρες με τις θέσεις τους.

Σχετικά με το ύψος και την φύση των ποινών, δεν έχει ανακοινωθεί κάτι. Αναμένεται να αφορούν πρόστιμα ή ακόμη και απαγόρευση μεταγραφών.