Η απάντηση Πηλαδάκη

Βολές κατά του ελληνικού δημοσίου για τις οφειλές προς μια από τις εταιρίες του εξαπέλυσε ο Κώστας Πηλαδάκης, απαντώντας στην σύλληψή του, που αφορούσε σε κατηγορίες για χρέος προς το Δημόσιο ύψους 4.037.060,58 ευρώ. Μάλιστα, ο επιχειρηματίας στην ανακοίνωσή του επισημαίνει πως την περίοδο της κρίσης δεν έχει απολύσει κανέναν από τους 600 περίπου υπαλλήλους του, αν και θα μπορούσε να προχωρήσει σε απολύσεις, που θα ελάφρυναν και τις υποχρεώσεις του…

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Πηλαδάκη:

«Πέρασα όπως προβλέπει ο νόμος της επίπονης αυτόφωρης διαδικασίας για ρυθμισμένες όμως -τονίζω- υποχρεώσεις προς το Ελληνικό Δημόσιο. Η μοναδική αιτία αυτών των υποχρεώσεων είναι ότι εργοδοτώ 600 περίπου άτομα 5 συναπτά ζημιογόνα έτη, με πτώση τζίρου 60%-70%, χωρίς να έχει απολυθεί ούτε ένας υπάλληλος!

Εάν απολύονταν ή απολυθούν αύριο 140 άτομα και διασωθούν οι υπόλοιποι θα πάψουν οι οφειλές και η ταλαιπωρία μου! Και όλα αυτά στην ελληνική περιφέρεια που μαστίζεται από ανεργία! Εγώ πλήρωσα το τίμημα της παραπάνω απόφασής μου, ποιος από το ελληνικό κράτος θα πληρώσει το αντίστοιχο τίμημα για τον πιστοποιημένο ΦΠΑ που μου οφείλεται σε άλλη εταιρεία ιδιοκτησίας μου από το 2009 ύψους 6.250.000 πλέον τόκων (άνω του 1.500.000 ευρώ οι τόκοι), ενώ αντίστοιχα έχω πληρώσει και χρεωθεί τόκους και προσαυξήσεις για το αντίστοιχο διάστημα άνω των 3.000.000! Δηλαδή σχεδόν το σύνολο των ποσών που με ταλαιπώρησαν! Πού είναι το κράτος δικαίου; Πόσοι Έλληνες επιχειρηματίες θα μείνουν στη χώρα;».