«Δεν μπορούμε να περηφανευόμαστε»

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κέρδισε, ωστόσο ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν μάσησε τα λόγια του στην συνέντευξη τύπου. 

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Πιστεύω ότι είχαμε πολύ κακό ξεκίνημα από την πολύ κακή μας άμυνα. Δεχτήκαμε τριάντα πόντους στο πρώτο 12λεπτό και 7 στη συνέχεια. Δεχτήκαμε ποντους σε back door κινήσεις, κάτι που είχαμε δουλέψει και για αυτό, δε συμφωνώ ότι παίξαμε καλή άμυνα Παίξαμε καλή άμυνα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Δε μπορούμε να περηφανευόμαστε σήμερα για την άμυνα μας.

Ένα άλλο σημείο που ήταν αρνητικό ήταν όταν πήραμε τη διαφορά, έπρεπε να προσπαθήσουμε πολύ περισσότερο στην επίθεση μας, όχι μόνο για να μην κάνουμε λάθη αλλά και για να βρούμε την καλύτερη δυνατή επιλογή. Χωρίς να βρίσκουμε την καλύτερη επιλογή, δώσαμε την ευκαιρία στην αντίπαλη ομάδα να επιστρέψει και να βρει εύκολα καλάθια. Ξέρω ότι έχουμε νέα παιδία, έχουν απειρία, λάθη κάνουν όλοι, ακόμα και στο ΝΒΑ, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι η στιγμή είναι αυτή που σου δίνει το παιχνίδι και πρέπει να είσαι έτοιμος να το πάρεις. Δείξαμε κάποιο δισταγμό με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να αντιδράσει και να ισοφαρίσει.

Επίσης, το να χάνεις 15 βολές είναι καταστροφικό για την ομάδα και πρέπει οι παίκτες να αποκτήσουν περισσότερο πιστεύω στον εαυτό τους».

Για τα 18 λάθη που είχε η Βέντσπιλς:
«Κάθε φορά προετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι που κάνει ο αντίπαλος, να του δημιουργήσουμε προβλήματα και να κάνουμε εύκολο το δικό μας έργο. Συγχαρητήρια στους παίκτες γιατί κέρδισαν, αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι το παιχνίδι είναι για 40 λεπτά Πρέπει κάθε δευτερόλεπτο να δίνεις ότι έχεις. Όταν έχουμε τραυματισμούς και λείπουν παίκτες, ίσως μπαίνουν και άλλα στο μυαλό. Σήμερα προστέθηκε και άλλο πρόβλημα, με τον Κόνιαρη που πιάστηκε πριν το παιχνίδι και δεν ξέραμε μέχρι την τελευταία στιγμή αν θα παίξει».

Για το γεγονός ότι και σήμερα η ομάδα πήρε πολλά επιθετικά ριμπάουντ αλλά δεν τα εκμεταλλεύτηκε όπως έπρεπε και πάλι:
«Είναι ανάλογα το επιθετικό ριμπάουντ που κερδίζεις και σε ποιο σημείο… Έχουμε όμως αδυναμία να τελειώσουμε τις φάσεις από επιθετικό ριμπάουντ. Είναι και αυτό ένα πρόβλημα».