Τώρα ΕΝΟΤΗΤΑ

Βιβλίο θα μπορούσε να γράψει κανείς, ακόμα και ταινία να γυρίσει, με λεπτομέρειες κωμικοτραγικές κι απαξιωτικές για τη μεγάλη αγάπη του κόσμου του ΠΑΟΚ, το ποδοσφαιρικό του τμήμα.

Η κριτική και η άποψη να εκφράζεται και να δημοσιοποιείται.Το μεγαλύτερο λάθος όμως είναι, να είναι αυτό το κυρίαρχο. Να είναι αυτό το σημαντικότερο και να κυριαρχεί στο μυαλό του κόσμου. Εκεί είναι που χάνεται ο δρόμος και ο στόχος, που δεν είναι τίποτα άλλο, από το αύριο κι απ’ αυτά που έρχονται.

Ο κόσμος πρέπει να τα ξαναβρεί. Ο κόσμος έχει υποχρέωση να σβήσει από το μυαλό του τα πρόσωπα, τα οποία είναι κι αυτά που διχάζουν και να παραμερίσει τις διαφορές που αυτά δημιούργησαν με τις πράξεις τους και με την παρουσία τους γενικότερα. Το να αναμοχλεύει το παρελθόν και να φέρεται εγωιστικά υποστηρίζοντας ο καθένας το δικό του δίκιο, όχι μόνο δεν προσφέρει, αλλά το ακριβώς αντίθετο. Καταστρέφει.

Σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή, πρέπει να είναι καταλυτική και η παρέμβαση του ηγέτη. Κάτι τέτοιες στιγμές, μπορεί να φανεί καθαρά αν μπορεί ή όχι να έχει άξια αυτό τον τίτλο. Είναι επιτακτική ανάγκη να κόψει μια και καλή, να απομακρύνει για να μην πω να εξαφανίσει, οτιδήποτε έχει σχέση με το σάπιο κι αποτυχημένο παρελθόν. Οτιδήποτε διχάζει, δεν έχει καμία θέση και δεν μπορεί να έχει ρόλο και συμμετοχή στο νέο ΠΑΟΚ. Στον ΠΑΟΚ του μέλλοντος.

Ο κόσμος έχει ανάγκη ένα ταρακούνημα, μια αφύπνιση. Θέλει κίνητρο. Θέλει να ξαναβρεί τη χαμένη του αυτοπεποίθηση. Είναι αναγκαίο να πιστέψει. Το έργο που παίζεται στο χορτάρι, θέλει να’ ναι εξαιρετικό. Να του ταιριάζει. Να’ χει κάτι απ’ αυτό, που μόνο ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει. Είναι ντροπή σε μια εποχή που όλα καταρρέουν, ο ΠΑΟΚ να είναι οικονομικά κυρίαρχος, δυνατός και νοικοκύρης κι όμως τα κουτσομπολιά, η προσωπολατρεία οι θεωρητικές φιλοσοφίες και οι δολοπλοκίες, να τον κάνουν σμπαράλια και θρύψαλα. Διαιρεμένο, εσωστρεφή και μίζερο.