«Τα… άλλα προβλήματα του Ηρακλή»

Μετά από αρκετό καιρό, ο πρώην προπονητής του Ηρακλή, Νίκος Παπαδόπουλος, τοποθετήθηκε για την κατάσταση στην ομάδα, ενώ έκανε κι ένα γενικό σχόλιο για το φετινό πρωτάθλημα της Super League.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως οι παίκτες των κυανολεύκων επηρεάζονται σημαντικά από τα σοβαρά διοικητικά προβλήματα των κυανόλευκων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Metropolis:

Για την έκπληξη της φετινής Super League, Ξάνθη: «Με τον Γιάννη τον Παπαδημητρίου ήμασταν συμπαίκτες όταν έπαιξα στην Ξάνθη και μετά ως προπονητής. Κοιτάξτε είναι δουλειά πολλών χρόνων. Όταν μία ομάδα κρατάει ένα καλό προπονητή αρκετά χρόνια τα αποτελέσματα έρχονται. Ο κ. Λουτσέσκου έδειξε από την αρχή της θητείας του στη Ξάνθη ότι είναι καλός προπονητής. Γνωρίζει τις δυνατότητες της ομάδας του και έτσι βρίσκεται σε αυτή τη θέση και είναι ωραίο να βλέπεις μία επαρχιακή ομάδα να βρίσκεται εκεί».

Για το αν υπάρχει ελπίδα για τον Ηρακλή: «Σίγουρα με στενοχωρεί να βλέπω την ομάδα που ήμουνα τρία χρόνια να είναι σε αυτή την κατάσταση. Σίγουρα δεν δείχνει βελτίωση στα προβλήματα (διοικητικά-οικονομικά) και αυτό επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές και δεν μπορούν να αγωνιστούν όπως μπορούν. Στο χθεσινό αγώνα όμως πιστεύω άξιζε τη νίκη. Λυπάμαι που βλέπω αυτό το γήπεδο να είναι άδειο, τι στιγμή που πριν καιρό ήταν γεμάτο. Το έχω πει και θα το ξαναπώ, πιστεύω στις ικανότητες του ρόστερ του Ηρακλή τουλάχιστον για να μην κινδυνεύσει. Πρέπει όμως να λυθούν τα άλλα προβλήματα».

Για τον λόγο που ο Παπαθανασάκης δεν διευκολύνει τα πράγματα: «Δεν μπορώ να είμαι στο μυαλό του. Έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια από τότε που ήρθε, αλλά τα πράγματα έχουν φτάσει εδώ που έφθασαν. Πρέπει όμως να βρεθεί η λύση. Το πρόβλημα του κόσμου με την διοίκηση επηρεάζει και το ποδοσφαιρικό τμήμα. Εύχομαι να βρεθεί σύντομα η λύση για να υπάρξει ηρεμία στην ομάδα, γιατί μόνο έτσι μπορεί να σωθεί ο Ηρακλής και θα το ξαναπώ με αυτό το ρόστερ εάν δεν φύγουν κάποιοι τον Γενάρη μπορεί να τα καταφέρει».

Για το ότι στον Ηρακλή δούλεψε περισσότερο με το συναίσθημα και λιγότερο με τον επαγγελματισμό: «Όταν είσαι μέσα στα πράγματα σκέφτεσαι διαφορετικά. Εκείνη τι στιγμή που θα έπρεπε να δουλέψω σαν επαγγελματίας, δούλεψα με το συναίσθημα. Αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι το καλοκαίρι, επειδή υπήρχαν προτάσεις, ένιωσα ότι αν δεν βοηθούσα την ομάδα θα υπήρχε κίνδυνος να έφευγαν κι άλλοι ποδοσφαιριστές και ένιωσα υπεύθυνος να στηρίξω την ομάδα, ώστε να μπορεί να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα. Η ομάδα είναι ανταγωνιστική και το έδειξε σε παιχνίδια με δυνατούς αντιπάλους, αλλά θέλω να πω, βλέποντας τα πράγματα απ’ έξω και γνωρίζοντας τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών, αρκετοί δεν αποδίδουν 100% λόγω των προβλημάτων του συλλόγου. Θα θυμάστε ότι αυτοί με την βοήθεια κάποιων άλλων την περσινή περίοδο ήταν αρκετά καλή».

Για το πόσους βαθμούς πιθανότατα χρειάζεται ο Ηρακλής για να σωθεί: «Δεν μπορώ να κάνω υπολογισμούς, αλλά αν πάρουμε με βάση τη περσινή χρονιά μία ομάδα για να σωθεί χρειάζεται περίπου 30 βαθμούς. Δεν μπορούμε όμως να είμαστε σίγουροι γιατί ακόμα δεν έχουμε φτάσει στα μισά της χρονιάς. Αν νικούσε χθες, που στάθηκε άτυχος, δεν θα ήταν τελευταίος και θα έβαζε πίεση στους αντιπάλους του.

Αυτό που είναι σημαντικό για μένα είναι να ηρεμήσουν οι ποδοσφαιριστές για να μπορέσουν αν αποδώσουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο».