«Εγώ δεν χάνω τελικούς»

Κέρδισε δύο τελικούς ως παίκτης με τον ΠΑΟΚ, τώρα ο Γιώργος Γεωργιάδης ελπίζει να κερδίσει κι έναν τελικό, ως προπονητή.

«Εγώ συνήθως τελικούς δεν χάνω. Αν ήμουν παίκτης θα το ήξερα το αποτέλεσμα. Είμαι όμως προπονητής κι ελπίζω να το κάνουν τώρα οι παίκτες μου» είπε ο υπηρεσιακός προπονητής του ΠΑΟΚ, ο οποίος μίλησε για το παιχνίδι, αλλά και για τα όσα έγιναν στο περιθώριό του και την διαιτησία.

Αναλυτικά τα όσα είπε :

Για το παιχνίδι : «Δεν έγινε όμορφο παιχνίδι, προκρίθηκε η ομάδα, που το ήθελε περισσότερο, είχαμε πιο καθαρές ευκαιρίες από τον Ολυμπιακό, που έκανε μια φάση στο τέλος. Είναι πολύ δύσκολο να περάσεις τον Ολυμπιακό μέσα από δύο παιχνίδι, μέσα από τις καταστάσεις, που ζούμε.

Ευχαριστώ τους παίκτες, που τα καταφέραμε. Χαίρομαι πολύ, για μένα, για τους παίκτες, για τον κόσμο, που μετά από χρόνια ο ΠΑΟΚ είναι και πάλι σε τελικό. Δεν πανηγυρίζουμε ακόμη, ο στόχος είναι στις 26 Απριλίου να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Τότε θα πανηγυρίσουμε.

Για τα επεισόδια : «Από τη θέση, που είμαι δεν μπορώ να πω πολλά. Κάθε μορφής βία, αν έγινε, την καταδικάζουμε. Έζησα πολλά ως παίκτης, και στο Καραϊσκάκη, και στη Λεωφόρο, και στο Χαριλάου και στην Τούμπα ως αντίπαλος. Πρέπει να σκεφτούν αυτοί, που έχουν στα χέρια τους τις τύχες του ποδοσφαίρου, ποιος είναι ο λόγος, που φτάνουμε ως εδώ, απέναντι σε μια συγκεκριμένη ομάδα. Ας κάτσουν να το δουν για να έχουμε το ποδόσφαιρο, που θέλουμε στην Ελλάδα».

Για τις απουσίες Κατσουράνη, Νάτχο και Κλάους από τον τελικό : «Λυπάμαι πολύ γι΄ αυτούς είναι σημαντικοί παίκτες, θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε με αυτούς, που θα είναι διαθέσιμοι».

Για την ένταση μεταξύ παικτών : «Κι αυτοί είναι άνθρωποι, είναι αθλητές, ζουν στον ίδιο χώρο. Στην αρχή ήμασταν σχετικά ήρεμοι, οι δικοί μας εκνευρίστηκαν πολύ με την καθυστέρηση. Το παιχνίδι άρχισε με μία ώρα καθυστέρηση επειδή υπήρχαν ψάρια στον πάγκο του Ολυμπιακού. Πριν 20 μέρες στο Χαριλάου τρώγαμε μπουκάλια 90 λεπτά, αλλά εκεί δεν είπε κανείς τίποτα. Γιατί, επειδή δεν μας πέτυχε κανένα; Σε σχέση με το Χαριλάου, σήμερα δεν έγινε τιποτα. Εκευρίστηκαν οι παίκτες γιατί κατάλαβαν ότι εδώ θα είμαστε δύσκολα πάλι»

Για το λόγο της καθυστέρησης : «Ξαφνικά ενώ ήταν όλα έτοιμα να ξεκινήσουμε, δόθηκε εντολή να καθαριστεί ο πάγκος. Ξαφνικά έδωσε εντολή ο διαιτητής να αλλάξουμε πάγκους. Αν μπορούσαμε να κάτσουμε εμείς, γιατί να μην μπορεί να κάτσει κι ο Ολυπιακός στον πάγκο των φιλοξενουμένων; Ήταν μια καθυστέρηση μεγάλη, χωρίς λογική».

Για τις αποβολές Μανιάτη – Κατσουράνη : «Ήταν πάνω στην ένταση του παιχνιδιού. Είναι διεθνείς, το καλοκαίρι έχουν το Μουντιάλ και θα τα βρουν. Και στο Μπαρτσελόνα – Ρεάλ μπορεί να τσακώνονται οι Ισπανοί διεθνείς. Θα πρέπει να είμαστε όλοι πιο ήρεμοι».

Για τη διαιτησία : «Στο Καραϊσκάκη παίξαμε 65 λεπτά με παίκτη λιγότερο χωρίς λόγο. Το δεύτερο ημίχρονο σήμερα κράτησε 62 λεπτά. Και μετά το 1-0 δεν δόθηκε ούτε ένα φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ, ενώ δόθηκαν 7 φάουλ έξω από την περιοχή μας. Αυτό, που έκαναν οι παίκτες μας ήταν ένας άθλος. Ο Νάτχο δεν έκανε τίποτα και έφαγε κόκκινη, ο Αθανασιάδης δεν έκανε τίποτα, ο Κατσουράνης, ήμουν μπροστά και δίκαια αποβλήθηκε. Αλλά χάσαμε άδικα δύο παίκτες».