Γιώργος Δώνης: ” Ο Γκαρσία θα καταλάβει τώρα που έγινε προπονητής”.

O Γιώργος Δώνης επέστρεψε στην Ελλάδα απο τα Εμιράτα και μίλησε στον Arena fm για την εμπειρία του εκεί καθώς και για το κεφάλαιο ΠΑΟΚ. Αναλυτικά ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ δήλωσε :
«Γύρισα στην Ελλάδα πριν από τρεις μέρες. Τέλειωσε η συνεργασία μου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι στόχοι που είχε βάλει ο σεΐχης , κατά την γνώμη μου δεν μπορούσαμε να τους πετύχουμε και τους έδωσα τον περιθώριο να βρουν προπονητή, για να αποχωρήσω τον Ιανουάριο. Είναι μια διαφορετική εμπειρία και αισθάνομαι πολύ τυχερός που την έζησα, οι παραστάσεις που έζησα δεν είναι εύκολο να τις ζήσεις και για αυτό αισθάνομαι πολύ τυχερός.

Τα χρήματα είναι πολλά, για να φανταστείτε το μπάτζετ για το τιμ προπονητών στις μικρομεσαίες ομάδες είναι κοντά στο 1.5 εκ. δολάρια τον χρόνο. Οι καλοί προπονητές φτάνουν μέχρι τα 3 εκ. δολάρια.

Το επίπεδο στα Εμιράτα δεν θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Η ομάδα που προπονούσα στην Σαουδική Αραβία άνετα θα μπορούσε να διεκδικήσει πρωτάθλημα στην Σούπερ Λιγκ, στα Εμιράτα όχι, θεωρώ η Σούπερ Λίγκ έχει καλύτερο επίπεδο».

Για το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ και τον Πάμπλο Γκαρσία:

«Ήταν μια πολύ δύσκολη δουλειά, ανέλαβα με Βρύζα όταν και ήταν διαφορετικά τα δεδομένα. Τον Ιανουάριο μπήκε και ο Ιβάν Σαββίδης. Όταν ανέλαβα εγώ έπρεπε να κατεβάσουμε ένα μπάτζετ των 20εκ. ευρώ στα 5.5 εκ. ευρώ. Όταν ήρθε ο κ.Σαββίδης έπρεπε να ξανά ανέβει. Όλο αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο. Το πιο δύσκολο κομμάτι για μένα ήταν αυτό του Γκαρσία. Όλες οι αποφάσεις μου πάντως ήταν καθαρά ποδοσφαιρικές . Κάποιο συμφωνούσανε και κάποιοι διαφωνούσανε. Ποτέ δεν έβλεπα κάποιον ποδοσφαιριστή με κακό μάτι.

Έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο αυτή η υπόθεση. Αλλά την ίδια απόφαση θα έπαιρνα και τώρα καθώς με τους αλλεπάλληλους τραυματισμούς που είχε θεωρούσα ότι δεν μπορούσε να παίξει σε τέτοιο επίπεδο. Δεν μπορούμε πάντως να κακολογήσουμε και ένα ποδοσφαιριστή που έχει κάνει πολύ μεγάλη καριέρα και θέλει να παίξει μπάλα. Ο Γκαρσία θα καταλάβει τώρα που έγινε προπονητής…

Δεν ήθελε να κάτσει στον πάγκο, μου είπε ή θα παίζω ή θα φεύγω. Ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη περίπτωση.

Υπήρχαν πιέσεις για να παίζει ο Γκαρσία;

«Όχι, από την μεριά του προέδρου ποτέ! Για κανέναν παίκτη, δεν ανακατεύτηκε ποτέ».