Νταηλίκι

Η έκφραση ”τα έχω δει όλα”, για κανένα λόγο δεν μπορεί να συμπλεύσει με τον ΠΑΟΚ. Παγκόσμιο φαινόμενο. Μια ομάδα, μια ιστορία, μια ατελείωτη τρέλα. Ένας απύθμενος παραλογισμός για μια τρελή αγάπη. Για έναν παθιασμένο έρωτα.

Ο ΠΑΟΚτσής μπορεί να είναι σκληρός, αλλά δεν είναι κακός. Ο ΠΑΟΚτσής έχει συναίσθημα κι είναι υπέρμετρα δεμένος με την ομάδα του. Με λίγα λόγια, ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι κομμάτι της οικογένειας. Καθορίζει την καθημερινότητα και τη διάθεση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Ο ΠΑΟΚ γεννήθηκε μέσα από πόνο και παράλληλα την ελπίδα.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, την Τετάτρη το βράδυ αντέδρασαν, απέναντι σε ένα βρώμικο σύστημα, που δεν έχει όρια, αναστολές κι ενδοιασμούς. Ένα σύστημα, το οποίο για πολλές δεκαετίες δεν επιτρέπει σε κανέναν να απολαύσει αυτά που αξίζει, διεκδικώντας τα με δικαιοσύνη και ισονομία.

Ένα σύστημα, το οποίο χωρίς καμία αμφιβολία, έκανε τα ίδια και χειρότερα για το συμφέρον του. Χωρίς καμία αμφιβολία, ο ημιτελικός δεν ήταν ένα απλό ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Ήταν η αντίδραση ενός αιώνια αδικημένου, που ένιωσε πως βρήκε τη δύναμη και το κουράγιο να πει, «φτάνει ως εδώ».

Φυσικά και πολλά απ’ αυτά που έγιναν το βράδυ της Τετάρτης, δεν έχουνε σχέση με το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Σε μια χώρα όμως, που το ποδόσφαιρο το εκμεταλλεύεται και το χρησιμοποιεί μία ο πράσινος πλούσιος παράγοντας, την άλλη ο κόκκινος και λίγο ο κίτρινος, με τρόπους αηδιαστικούς κι εμετικούς, ποιοί είναι αυτοί, που ενοχλήθηκαν που εμφανίστηκε κι ένας ασπρόμαυρος, ο οποίος δεν επιζητά να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, αλλά απλά απαιτεί να παίξουμε μπάλα;

Ο καλύτερος κι ο τυχερότερος να κερδίζει και να απολαμβάνει ο κόσμος τον βασιλιά των σπορ, το ποδόσφαιρο. Δεν θυμάμαι τα τελευταία πολλά χρόνια να υπάρχει ομάδα που να κέρδισε νταηλίκι τον Ολυμπιακό. Στην Τούμπα, την Τετάρτη το βράδυ, το έκανε ο ΠΑΟΚ.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Από το μεγαλομέτοχο Ιβάν Σαββίδη, μέχρι τον τελευταίο φίλαθλο. Ή θα τελειώνουμε με την σαπίλα και την βρωμιά και θα διαγωνιζόμαστε στους αγωνιστικούς χώρους όπως πρέπει κι όπως επιβάλλεται ή θα συνεχίσουμε να ζούμε βραδιές όπως αυτήν την 16ης Απριλίου του 2014 .

Ότι κι αν αποφασίσετε, ο ΠΑΟΚ είναι εδώ. Ο ΠΑΟΚ του Ιβαν, δεν έχει καμία σχέση με τον ΠΑΟΚ του Μπατατούδη και του Γούμενου. Όσοι δεν το αντιληφθούν γρήγορα, φυσικό είναι να νιώθουν έκπληξη για το ανάστημα, την αντίδραση και το νταηλίκι της Τετάρτης.

Υ.Γ.1. Ο αρχηγός της οικογένειας αποφασίζει γι αυτήν. Όσοι δεν συμφωνείτε με την παρουσία Ζαγοράκη στην ευρωβουλή, να βρείτε το σθένος να καταλογίσετε ευθύνες στον υπεύθυνο. Δύσκολα…

Υ.Γ.2. Κι αυτή τη φορά, κατά λάθος πέρασε η ρουκέτα δίπλα απ’ τον τερματοφύλακα, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ ήταν μια ανάσα από την πρόκριση; Συμπτώσεις επαναλαμβανόμενες, παύουν να είναι συμπτώσεις.

Υ.Γ.3. Κάθε 17η Απριλίου, θα γιορτάζουμε την ημέρα της υποκρισίας.

Υ.Γ.4. Ποιά είναι η σχέση των ψαριών με τον πάγκο; Όποια είναι και της βαζελίνης…Τί δεν καταλαβαίνεις;

Υ.Γ.5. Ο φυσικός αρχηγός του ΠΑΟΚ, είναι ο Κλάους. Ο Ιβάν το αντιλήφθηκε, το δημοσιοποίησε κι ο Κλάους το απέδειξε.