Η ΕΠΟ θα είναι -λέει- σκληρή

Μετά την μεσημεριανή σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού στο ΟΑΚΑ, η ΕΠΟ έστειλε επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς, πολιτισμού και δημοσίας τάξης, με την οποία τους ενημερώνει ότι είναι στη διάθεσή τους, έτσι ώστε να παρθούν όλα τα μέτρα, που θα οδηγήσουν σ΄ έναν τελικό χωρίς παρατράγουδα και διατρανώνει την πρόθεσή της να είναι σκληρή απέναντι στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό.

H επιστολή της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής :

Προς

κ. Νικόλαο Δένδια Υπουργό Δημόσιας Τάξης

κ. Ιωάννη Ανδριανό Υφυπουργό Πολιτισμού

ΘΕΜΑ: Τελικός αγώνας Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων/ ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ Παναθηναϊκός ΟΑΚΑ Σαββάτο 26 Απριλίου 2014.

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί

Η διεξαγωγή το Σαββάτο στις 16 Απριλίου 2014 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας του τελικού αγώνα Κυπέλλου Επαγγελματικών ομάδων μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού  δημιουργεί μια σειρά ζητημάτων που άπτονται της ασφαλούς, για διαγωνιζόμενες ομάδες, παράγοντες του αγώνα και θεατές, οργάνωσης και ολοκλήρωσής του.

Σε συνέχεια των θετικών καταρχήν καταλήξεων της σημερινής σύσκεψης για τα μέτρα τάξης και οργάνωσης, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι στην διάθεση σας για την μέγιστη δυνατή συνεργασία σε όλους τους τομείς με μοναδικό στόχο την ασφαλέστερη διεξαγωγή και την διασφάλιση κανονικών όρων εξέλιξης και ολοκλήρωσης του αγώνα.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΠΟ θα ανταποκριθεί με όλες της δυνάμεις της και με θετικό πνεύμα σε τυχόν εντολές ή υποδείξεις της αστυνομίας και της πολιτικής ηγεσίας ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες να υπάρξουν γεγονότα που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο της σωματική ακεραιότητα των διαγωνιζομένων, των παραγόντων του αγώνα η των θεατών.

Οποιαδήποτε απαίτηση της αστυνομίας τεθεί στην ΕΠΟ, σχετικώς με τα θέματα ασφαλούς οργάνωσης του Τελικού αγώνα (τόπος διεξαγωγής, ώρα έναρξης, αριθμός θεατών κτλ), θα υλοποιηθεί στο μέτρο του δυνατού αμέσως και με την ομοσπονδία να θέτει στην διάθεση των αρχών όλες τις δυνατότητες επιβολής απόψεων, που διαθέτει, προειδοποιώντας με όλα τα διαθέσιμα μέτρα τις ομάδες για τις πειθαρχικές επιπτώσεις, όποιων μη νόμιμων ενεργειών.

Στο σημείο αυτό επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε ότι η ΕΠΟ θα είναι εξαιρετικά σκληρή προς τις διαγωνισμένες ΠΑΕ για την συμπεριφορά των οπαδών τους και τις συνέπειες που αυτή θα έχει αν διαπιστωθεί η παραμικρή παρεκτροπή πριν, κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα. Την απόφαση της αυτή θα την δημοσιοποιήσει με κάθε τρόπο τόσο προς τις δύο ομάδες, όσο και προς την φίλαθλη κοινή γνώμη σε έγκαιρο χρόνο και με όλα τα διαθέσιμα μέσα.