Με… υπογραφή: Μάικλ Στέφενς

Ο ΠΑΟΚ ποντάρει πολλά σ’ ένα ψηλόλιγνο παιδί 23 ετών, τον Ντάνι Χούσεν, ο οποίος σήμερα αναμένεται στη Θεσσαλονίκη για να ολοκληρώσει το τυπικό μέρος του δανεισμού του από τον Αγιαξ στον ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Μιας σεζόν γεμάτη από εκπλήξεις και ανατροπές για τον πιτσιρικά από το Χέρλεν της Ολλανδίας…

Οι άνθρωποι του «Δικέφαλου» πάλευαν εδώ και μέρες να πείσουν πρώτα τον Φρανκ ντε Μπουρ και στη συνέχεια τον Χούσεν γι’ αυτή τη μετακίνηση. Ο Χουμπ Στέφενς είχε συλλέξει τις καλύτερες πληροφορίες από τους συμπατριώτες του για τον 23χρονο, που δεν είναι ο κλασικός φορ αλλά μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια επιτυχία και στις τρεις θέσεις της επίθεσης. Όταν τα πράγματα άρχισαν να ζορίζουν, επιστρατεύτηκε και ο Μάικλ Στέφενς, ο γιος του Χουμπ, που ζει στην Ολλανδία και είναι άνθρωπος του χώρου. Η παρουσία του στις διαπραγματεύσεις έπαιξε καθοριστικό ρόλο, καθώς ήταν αυτός που τελικά έπεισε τόσο τον προπονητή του Αγιαξ, όσο και τον ποδοσφαιριστή.

Ο Φρανκ ντε Μπουρ έδωσε το «ΟΚ» για τη μετακίνηση του Χούσεν στην Ελλάδα πιστεύοντας και ελπίζοντας, ότι υπό την επίβλεψη του Χουμπ Στέφενς ο μικρός θα βελτιώσει αρκετούς τομείς του παιχνιδιού του. Αλλωστε, αν παρέμενε στο Αμστερνταμ και με τους Κρκιτς, Σίγκθορσον, Ντε Γιονγκ μπροστά του δεν θα είχε παρά ελάχιστο χρόνο συμμετοχής.
Μέχρι σήμερα ο Χούσεν μετρούσε 15 συμμετοχές και 2 γκολ με τη φανέλα του «Αίαντα» σ’ όλες τις διοργανώσεις, αλλά και ο ίδιος σε μια συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα του Αγιαξ, στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, παραδέχθηκε ότι «έχω αγωνιστεί πολύ λιγότερο από ό,τι ήλπιζα, περίμενα σε κάποια ματς να έχω ξεκινήσει στην ενδεκάδα», αλλά επισήμανε πως «κάνοντας την αυτοκριτική μου αντιλαμβάνομαι ότι το μόνο πράγμα που μπορώ να κάνω είναι να προπονούμαι σκληρά περιμένοντας να βελτιωθούν τα πράγματα».

ΣΤΑ 2,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Η ΡΗΤΡΑ!

Το μόνο που απομένει να ξεκαθαρίσει στο θέμα του Ντάνι Χούσεν είναι το ύψος της ρήτρας που απαιτούν οι Ολλανδοί να μπει στο συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ. Οι πληροφορίες (και) από την Ολλανδία κάνουν λόγο για ένα ποσό της τάξης των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, που θα πρέπει να καταβάλει το καλοκαίρι η ομάδα της Θεσσαλονίκης στον Αγιαξ, αν θέλει να τον κρατήσει, μετά το τέλος του δανεισμού του. Το συμβόλαιό του με την ομάδα του Αμστερνταμ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2015.
Όπως αναφέρουν πολλά ολλανδικά δημοσιεύματα, ο Χούσεν γνώριζε εδώ και καιρό το ενδιαφέρον πολλών ομάδων. Η ιταλική Λιβόρνο, κυρίως, η Ρόντα και η Ζούλτε Βάρεγκεμ «χτύπησαν την πόρτα» του Αγιαξ για τον 23χρονο επιθετικό, αλλά η εμπλοκή Στέφενς στην υπόθεση έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του ΠΑΟΚ.