«Οι οπαδοί μισούν τον Ολυμπιακό»

Ο Μίκαελ Γκσπούρνινγκ φιλοξενήθηκε σε ιστοσελίδα των ΗΠΑ και μετέφερε και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού το συναίσθημα που βίωσε στον ΠΑΟΚ και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

«Δεν περιγράφεται το συναίσθημα. Απλά κάθεσαι το βλέπεις και λες: Ουάου!», είπε ο Γκσπούρνινγκ και απαντώντας σε διάφορες ερωτήσεις της ιστοσελίδας είπε:

«Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πραγματικά μισούν τους Ολυμπιακούς και το έδειξαν. Ετσι είναι εδώ τα πράγματα. Aν κάποιος παίκτης από το MLS έρθει ξαφνικά αμέσως στην Ελλάδα και δει την ατμόσφαιρα εδώ θα… τα παίξει. Ειδικά στα μεγάλα ματς θα πει: τι γίνεται εδώ είναι μία τρέλα. Μερικές φορές ένας αγώνας είναι σαν πόλεμος . Σίγουρα αυτό είναι το επικίνδυνο κομμάτι του ποδοσφαίρου εδώ.

Είναι κομμάτι της κουλτούρας εδώ όλα αυτά. Το ποδόσφαιρο είναι σημαντικό για όλους. Ολοι μιλούν για το ποδόσφαιρο. Ολοι βλέπουν ποδόσφαιρο και συζητούν στα καφέ όλη την ημέρα. Σαν παίκτης θες να παίζει σε μία ομάδα με τέτοιους οπαδούς. Υπάρχει φυσικά μεγάλη πίεση για έναν παίκτη που παίζει σε μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ.

Αν χάνεις μπορεί να σε περιμένουν οπαδοί για παράδειγμα στο αεροδρόμιο και να θέλουν να μάθουν τον λόγο που η ομάδα δεν τα πήγε καλά. Νοιώθεις ότι ο κόσμος ζει για και με την ομάδα.

Στα καλά και στα δύσκολα. Σε όλη την πόλη ο ΠΑΟΚ είναι κάτι περισσότερο από μία ομάδα. Οι οπαδοί στηρίζουν πάντα την ομάδα. Ο κόσμος δίνει και την καρδιά του για την ομάδα!»