Τα είπε με Μπόσμαν ο Ζαγοράκης

Με τον άνθρωπο που άλλαξε ουσιαστικά τον χάρτη στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο κερδίζοντας δικαστικά το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης ποδοσφαιριστών εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης,Ζαν-Μαρκ Μποσμάν συναντήθηκε ο Θοδωρής Ζαγοράκης στις Βρυξέλλες.

Αναλυτικά από την επίσημη ενημέρωση:

Ο κ. Ζαγοράκης παρουσίασε στον κ. Μπόσμαν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που ο ίδιος προωθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα εργασιακά δικαιώματα των αθλητών και συμφώνησαν να συντονίσουν τις προσπάθειές τους μέσω και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών FIFPro, για την προώθηση των εργασιακών δικαιωμάτων των αθλητών. Προς αυτήν την κατεύθυνση ο κ. Μπόσμαν συμφώνησε να συμμετάσχει σε σχετική εκδήλωση που θα γίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 7 Μαρτίου, παρουσία μάλιστα και μελών της Πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004, που θα βρεθεί στις Βρυξέλλες έπειτα από πρόσκληση του κ. Ζαγοράκη.

«Σε συνεργασία με τη FIFpro, όλοι μαζί εν ενεργεία και μη αθλητές, που έχουν τη δική τους διαδρομή όπως ο κ. Μπόσμαν, έχουμε χαράξει από κοινού μια πορεία έτσι ώστε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο να υπάρξουν επίσημες κινήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα και να βοηθήσουμε ανθρώπους, που ασχολούνται επαγγελματικά με τον αθλητισμό, αλλά είναι ακάλυπτοι από παντού. Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, δίνεται βαρύτητα στους 100 – 200 αστέρες των δημοφιλών αθλημάτων, ωστόσο γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εκατομμύρια αθλητών, που στερούνται βασικών δικαιωμάτων, ασφαλιστικά ή συνταξιοδοτικά.

Η κατάσταση σε πολλές περιπτώσεις, μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες και τα φώτα της δημοσιότητας, είναι δραματική. Ο επαγγελματικός αθλητισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει προβλήματα, αλλά αισιοδοξούμε σύντομα να υπάρξουν επίσημες κινήσεις και να παρθούν οριστικές αποφάσεις γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα», δήλωσε ο κ. Ζαγοράκης.