Ο Αρης θέλει Γκόρτσανιουκ

Στο ΤΑΠ Αρης προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, μετά την μεγάλη επικοινωνιακή ήττα τους στο θέμα Ντεσπέιν. Ο Κουβανός ήρθε στην Ελλάδα, ξεκίνησε προπονήσεις, αλλά δεν έπαιξε ποτέ σε επίσημο ματς με τη φανέλα των κίτρινων, που μετά το “ναυάγιο” με τον Ντεσπέιν προσπαθούν να πείσουν και να φέρουν στη Θεσσαλονίκη τον Ζένια Γκόρτσανιουκ.

Γνωστός για το πέρασμα του από Ηρακλή και Φοίνικα Σύρου ο Γκόρτσανιουκ έφτασε μια ανάσα από το να αγωνιστεί με την Εθνική Ανδρών, αλλά η περιπέτεια με το διαβατήριο του δεν του το επέτρεψε ποτέ! Τον Μάιο του 2012 επιχείρησε να ανανεώσει το διαβατήριό του, αλλά δεν τα κατάφερε, αφού η οικογενειακή του μερίδα που είχε ανοιχτεί το 2000 στον δήμο Κομοτηνής δεν υπήρχε πια και έτσι δεν μπορούσε να πάρει πιστοποιητικό γεννήσεως που ήταν απαραίτητο για την έκδοση νέου διαβατηρίου. Η οικογενειακή μερίδα είχε καταγγελθεί και λεγόταν τότε πως βρισκόταν στις απόρρητες υποθέσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του ΥΠΕΞ!

Ο Γκόρτσανιουκ γεννήθηκε το 1987, έχει ύψος 1.98 και αγωνίζεται ως ακραίος. Σε ηλικία 13 ετών ήρθε στην Ελλάδα από την Ουκρανία, όπου έπαιζε βόλεϊ στα μικρά τμήματα της Λοκομοτίβ. Ο ερχομός της οικογένειάς του στη Θεσσαλονίκη και αμέσως ξεκίνησε στα τμήματα υποδομών του Ηρακλή φτάνοντας μέχρι την πρώτη ομάδα.