Ρεπόρτερ Σάλκε: “Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση”.

Ο Γερμανός Jan Woehner καλύπτει το ρεπορτάζ των “βασιλικών μπλέ” και παραχώρησε συνέντευξη στον Libero 107,4. Aναλυτικά δείτε τα όσα ενδιαφέροντα δήλωσε:

Για την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Σάλκε: “Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, σε τοπ φόρμα. Στα τελευταία τρία παιχνίδια της Bundesliga έχει πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις, με αποκορύφωμα το 1-1 στην έδρα της Μπάγερν Μονάχου. Δεν στέκομαι μόνο στο αποτέλεσμα, ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση της Σάλκε. Είναι μια ιδιαίτερη όμως χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα για την Σάλκε, αυξομειώσεις στην απόδοσή της. Δεν είναι πρωτόγνωρο, απλά φέτος εξηγείται/δικαιολογείται λόγω των πολλών αλλαγών στην ομάδα, στην αναζήτηση του συστήματος παιχνιδιού. Για να έρθουμε όμως στο τώρα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα”.

Για τις απώλειες που μετράει η Σάλκε ενόψει ΠΑΟΚ: “Μιλώντας για βασικές απουσίες είναι τέσσερις. Είναι ο Εμπολό, ο Ντι Σάντο, ο Τσούπο και φυσικά ο Μπενταλέμπ, η απουσία του οποίου είναι μια ευχάριστη είδηση για τον ΠΑΟΚ καθώς πρόκειται για έναν ποδοσφαιρστή εξαιρετικά κομβικό για την Σάλκε”.

Για τους λόγους της μέτριας πορείας της Σάλκε στο πρωτάθλημα: “Είναι δύο οι βασικοί λόγοι. Το καλοκαίρι η ομάδα προχώρησε σε σαρωτικές αλλαγές στο αγωνσιτικό τμήμα, άλλαξε τεχνικό διευθυντή και προπονητή. Θα έπρεπε αυτοί οι δυο άνθρωποι να προχωρήσουν σε αλλαγές στο αγωνιστικό τμήμα, σε μια φιλοσοφία, σε έναν νέο τρόπο παιχνιδιού. Αυτό δεν ήταν εύκολο στην αρχή, ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχει μεγάλη διαφορά με την τωρινή αγωνιστική της φόρμα, που βρίσκεται στο τοπ, συγκριτικά με το καλοκαίρι. Ένας ακόμη λόγος είναι οι τραυματισμοί, δύσκολεψαν πολύ την προσπάθεια της ομάδας, αναγκάζοντάς την να πορευτεί με αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές. Οπότε κατά μια έννοια εξηγεί τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της”.

Για την πορεία της ομάδας στην Ευρώπη: “Δεν μπορώ να πω πως είναι ο πρωταρχικός στόχος από την στιγμή που η ομάδα συνεχίζει στο Κύπελλο Γερμανίας και θέλει να είναι όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική για να βελτιώσει την θέση της και στο πρωτάθλημα. Υπάρχει σαφώς μια ιδιαιτερότητα, η Σάλκε τα πηγαίνει καλά στην Ευρώπη και θα ήθελε να προχωρήσει περισσότερο. Αυτό που το κάνει ιδιαίτερο είναι πως συμπληρώνονται 20 χρόνια από την τελευταία φορά που η ομάδα πανηγύρισε έναν ευρωπαϊκό τίτλο, το Κύπελλο UEFA. Και αυτό δίνει ένα έξτρα κίνητρο, δεν είναι πρώτος στόχος, αλλά σαφώς το συζητούν στην Σάλκε”.

Για την πιθανή ενδεκάδα της Σάλκε: “Προσανατολίζεται σε ένα 3-5-2. Δεν υπάρχει αμφισβήτηση πως ο Φέρμαν θα είναι κάτω από τα δοκάρια, μπροστά του οι έμπειροι αμυντικοί της ομάδας, Νάσταζιτς, Νάλντο και ο αρχηγός της ομάδας, Χέβεντες. Στις θέσεις των φουλ-μπακ θα είναι ο Κολάσινατς στα αριστερά και ο Σεπφ στα δεξιά. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής η κατάσταση μετά τον τραυματισμό του Μπεντελέμπ είναι πιο ρευστή, πιθανότατα θα αγωνιστούν οι Γκάις, Αόγκο και Γκορέτσκα. Σε ρόλο περιφερειακού επιθετικού ο Μέγιερ και στην κορυφή ο Χούντελααρ, που μοιάζει να έχει το προβάδισμα”.