Η συνέντευξη Τύπου του μεγάλου τελικού!

Άρης και Παναθηναϊκός διεκδικούν αύριο τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στο μπάσκετ, στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου, που θα γίνει στο Nick Galis Hall (17:00). Οι προπονητές και οι αρχηγοί των ομάδων, μίλησαν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ο καθένας από την πλευρά του, τις ιδιαιτερότητες του αυριανού αγώνα, αλλά και τα στοιχεία τα οποία θα κρίνουν την έκβασή του.

Ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, είπε:

«Το γεγονός ότι βρισκόμαστε στον τελικό είναι από μόνο ου μια επιτυχία. Ενθουσιασμένοι για αυτό, ανυπομονούμε να παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Γνωρίζουμε τον αντίπαλό μας και ξέρουμε πόσο σπουδαία ομάδα. Από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Ρόστερ με πλούσιο ταλέντο και έμπειρο προπονητή. Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε το φαβορί αυτής της αναμέτρησης. Για εκείνους είναι ο πρώτος τελικός της σεζόν για πολλούς από εμάς είναι ο πρώτος της καριέρας μας. Αυτό εκφράζει και τη διαφορά δυναμικότητας αλλά και την δίψα που έχομε γι αυτό το παιχνίδι. Να δούμε αύριο πόσο ανταγωνιστικοί για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε. Το σίγουρο ότι θα παλέψουμε. Να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και να υπάρχει ηρεμία, χωρίς έκτροπα.

Θα ήταν ευχής έργο να συνυπάρχουν χωρίς νεκρές ζώνες, αλλά είναι ανέφικτο. Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ευχηθώ και να μην δώσω αφορμές. Γενικά είναι μια μεγάλη κουβέντα έχει να κάνει με όλα τα θεσμικά όργανα που εμπλέκονται σε έναν τέτοιο παιχνίδι.

Είναι αρκετά που κάνει ο Παναθηναϊκός και πρέπει να είμαστε συνεπείς. Το θέμα είναι να μην δώσουμε δικαιώματα και τιμωρηθούμε. Σε αυτά τα παιχνίδια η βάση είναι να έχεις επιθυμία, υψηλή ενέργεια, πιεστικός, να βάλεις το σώμα σου, τα πολύ απλά πράγματα που πρέπει να κάνει μια ομάδα. Το θέμα της τακτικής είναι σε δεύτερο στάδιο».

Ο αρχηγός του Άρη, Σπύρος Μούρτος, δήλωσε: «Εύχομαι να διεξαχθεί ένας τελικός χωρίς παρατράγουδα σε μια όμορφη ατμόσφαιρα. Όλοι γνωρίζουν την ποιότητα και τη δυναμική του Παναθηναϊκού, αλλά για εμάς υπάρχει η δίψα. Είμαστε προετοιμασμένοι και θα τα δώσουμε όλα για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο τελικός του 2014 ήταν διαφορετικός. Ήμασταν μια ομάδα από Έλληνες και νέα παιδιά με 1-2 χρόνια στην Α1. Αυτή τη φορά είναι διαφορετικά τα πράγματα. Το παιχνίδι γίνεται στο γήπεδό μας, όχι στο Ηράκλειο και σίγουρα έχουμε πιο δυνατή ομάδα από τότε, που μας δίνει αρκετές περισσότερες πιθανότητες διεκδίκησης. Χωρίς να παραγνωρίζουμε πόσο δυνατός είναι ο Παναθηναϊκός».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ ανέφερε: «Έχουμε ανυπομονησία για τον τελικό. Είμαστε ικανοποιημένοι να διεκδικήσουμε και να απολαύσουμε τον πρώτο τελικό της σεζόν. Έχουμε φτάσει με ανυπομονησία εδώ, θα είναι ένα όμορφο αλλά και δύσκολο παιχνίδι. Μια μεγάλη πρόκληση ενάντια στον Άρη στο γήπεδο του στη Θεσσαλονίκη. Κι επίσης γνωρίζουμε ότι για να κερδίσουμε πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Ο Άρης παίζει καλά, είναι μία δύσκολη ομάδα ιδιαίτερα στην έδρα της και ξέρουμε ότι μπορεί να συμβεί οτιδήποτε και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι.

Το παρελθόν είναι παρελθόν στον αθλητισμό. Κάθε μέρα έχεις δυνατότητα να τα πας καλά και αντιμετωπίσεις μια νέα πρόκληση. Προσπαθώ να προετοιμάζω τους παίκτες για κάθε επόμενο παιχνίδι και πάντα με σεβασμό στον αντίπαλο κόουτς για τον οποίο τρέφω αισθήματα σεβασμό. Είναι μια νέα εμπειρία μια νέα στιγμή.

Εξαρτάται από πολλά πράγματα, από τις στρατηγικές που έχουν οι αντίπαλοι με μας. Μου αρέσει οι ομάδες μου να ανοίγονται στο χώρο και να τιμωρούν την οποιαδήποτε βοήθεια στην άμυνα.»

Τέλος, ο αρχηγός των «πράσινων», Νίκ Καλάθης, σχολίασε: «Είμαστε χαρούμενοι εδώ και ξέρουμε ότι αύριο είναι ένας τελικός κυπέλλου, ένα δύσκολο παιχνίδι. Απέναντί μας μιας καλά προετοιμασμένη η ομάδα με καλό προπονητή και παίκτες. Είναι ένας τελικός τα πάντα μπορούν να συμβούν. Ένας από τους στόχους μας είναι το κύπελλο και φυσικά το πρωτάθλημα γι’ αυτό και σήμερα α προπονηθούμε και θα προετοιμαστούμε με τον προπονητή μας για την αυριανή μάχη

Δε νομίζω ότι είναι πρόβλημα να αγωνιστούμε στην έδρα του αντιπάλου. Έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια φέτος και σε πολλές έδρες. Θα δημιουργηθεί μια καλή ατμόσφαιρα».