Την… ψάχνουν για γκάφα της Λαμίας με τους ξένους!

Η Λαμία κέρδισε την Σπάρτη, ωστόσο υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά να τιμωρηθεί και με -3 βαθμούς. Ο λόγος; Η χρησιμοποίηση στην 11άδα της έξι ποδοσφαιριστών που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδας!

Ο ΚΑΠ αναφέρει αναλυτικά: «Στο πρωτάθλημα θα μετέχουν υποχρεωτικώς για τις αδειοδοτημένες ομάδες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έξι ποδοσφαιριστές που έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται στις Εθνικές ομάδες. Ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός μη κοινοτικών ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα κάθε αδειοδοτημένης ομάδας: τρεις (3) ποδοσφαιριστές».

Η ομάδα της Φθιώτιδας ξεκίνησε το παιχνίδι, έχοντας στην αρχική της σύνθεση τους Όμο, Τζόκιτς, Μπλάζιτς και τον Ντουρμισάι, ενώ πέρασαν στο παιχνίδι ως αλλαγές οι Βάντερσον και Ρότσα αντί των Ματσούκα και Χριστοφιλέα. Ο Ντουρμισάι αν και είναι κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας, καθώς έχει επιλέξει την Αλβανία, αν και δεν έχει παίξει σε παιχνίδι, αλλά έχει συμμετάσχει σε αποστολές.

Το στοιχείο-κλειδί, σύμφωνα και με το δεδικασμένο που υπάρχει πλέον με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και τον Ορέστη Μένκα είναι αν έχει σταλεί έγγραφο αποποίησης του δικαιώματος συμμετοχής στην Εθνική Αλβανίας (αν και η διαφορά, είναι πως ο Μένκα είναι ερασιτέχνης, ενώ ο Ντουρμισάι επαγγελματίας). Αν αυτό έχει συμβεί, τότε δεν θα υπάρξει θέμα. Σε διαφορετική περίπτωση, η Λαμία κινδυνεύει να τιμωρηθεί. Η Σπάρτη αναμένεται να καταθέσει ένσταση, ενώ την υπόθεση παρακολουθούν κι άλλες ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο Άρης!

Θυμίζουμε ότι παρόμοια γκάφα (αν τελικά αποδειχθεί πως έγινε) έκανε και πέρσι ο Μπάμπης Τεννές όταν ήταν προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης.

Κάθε ομάδα με έννομο συμφέρον μπορεί να καταθέσει ένσταση εντός 48 ωρών.