Η διαπραγματεύσιμη ”αγάπη” κι ο… σοφός Ιβάν

Όταν στον ΠΑΟΚ υπάρχει μεγάλο παιχνίδι, πάντα υπάρχει και πρόβλημα εισιτηρίων. Δεν θα πάψει ποτέ να υφίσταται, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι μιλιούνια και λογικό είναι να δημιουργείται πρόβλημα παρουσίας, όλων όσων θέλουν να είιναι παρόντες.

Δικαιολογημένη η γκρίνια, δικαιολογημένα τα παράπονα, φυσιολογικές οι παραλήψεις και οι αστοχίες, ούτε μια βδομάδα, μια ανάσα απ’ τον τελικό, ο χρόνος που υπάρχει.

Αυτό όμως που δεν έχει καμία θέση στην ΠΑΟΚτσήδικη οικογένεια, είναι η άποψη ορισμένων ΠΑΟΚτσήδων που αδικούνται καταφανέστατα κι απειλούν πως δεν θα ξαναρθούν ποτέ στο γήπεδο, αν δεν βρουν εισιτήριο για τον τελικό.

Η αγάπη τους για τον ΠΑΟΚ μπαίνει σε μια ζυγαριά, που έχει απέναντι ένα και μόνο παιχνίδι, όσο σημαντικό κι αν είναι αυτό. Αυτό όμως, μας δίνει να καταλάβουμε τη διαφορετικότητα κι ότι τελικά δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Γυρίζω τη μνήμη μου πολλά χρόνια πίσω και θυμάμαι τον πιτσιρικά που έκλαιγε, παρακαλώντας το Μανάβη να τον πάρει μαζί του στην εκδρομή, το λεωφορείο να φεύγει, ο μικρός όμως να είναι και την επόμενη φορά εκεί, μέχρι να τα καταφέρει. Τελικά ΠΑΟΚ γεννιέσαι και δύσκολα γίνεσαι…

Ο Ιβάν Σαββίδης, όταν ρωτήθηκε από τους επιτελείς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα εισιτήρια του τελικού, εκφραζόμενος στη στιγμή, τους είπε … δώστα τα όλα στους συνδέσμους. Τώρα πια, είμαι βέβαιος πως αυτό ήταν πολύ σοφό.

Υ.Γ. Όσοι νομίζουν ότι θα πάνε ταξιδάκι αναψυχής στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν τον τελικό, είναι βαθιά γελασμένοι. Τους συμβουλεύω να είναι προσεκτικοί.