Όταν ο Άγιαξ… ντρέπεται!

Τα όσα έγιναν χθες στο «Ντε Κάιπ» του Ρότερνταμ με την ημίωρη διακοπή του τελικού Άγιαξ – Τσβόλε 1-5(!), λόγω καπνογόνων, προκάλεσαν την αντίδραση της ομάδας του Άμστερνταμ, που απολογήθηκε για τους οπαδούς της.

ajax

Σήμερα, με μία ανακοίνωσή του, που υπογράφεται από την διοίκησή του, ο Άγιαξ, ζήτησε συγνώμη απ΄ όλους τους εμπλεκόμενους στον τελικό, επισήμανε ότι ντρέπεται για τη συμπεριφορά των οπαδών του και ανακοίνωσε τι σκοπεύει να κάνει για να αποτρέψει ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Άγιαξ :

«Χθες επρόκειτο να είναι μία φανταστική μέρα για τον σύλλογο και τους οπαδούς μας. Δυστυχώς, ένα γκρουπ οπαδών ταξίδεψε για να καταστρέψει αυτή την ποδοσφαιρική γιορτή. Τέτοιες συμπεριφορές απαξιώνουν και στοχοποιούν τον σύλλογό μας.

Εμείς σαν διοίκηση, ντρεπόμαστε γι΄ αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να παρουσιάζονται ως υποστηρικτές του σωματείου μας.

Σήμερα έχουμε ήδη ζητήσει εγγράφως συγνώμη από την Ολλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ως διοργανώτρια του τελικού. Έχουμε επίσης ζητήσει συγνώμη από το στάδιο «Ντε Κάιπ», το οποίο μας φιλοξένησε. Επίσης δώσαμε συγχαρητήρια στην Τσβόλε για την κατάκτηση του Κυπέλλου με την ευχή να διασκεδάσουν, πανηγυρίζοντας την επιτυχία τους.

Στο μεταξύ, ο Άγιαξ ξεκίνησε μία εις βάθος έρευενα για τα γεγονότα. Η πόλη του Άμστερνταμ μας κάλεσε σε διαβούλευση με την αστυνομία και την εισαγγελία.

Επίσης, θα συσκεφθούμε με την Ομοσπονδία και τους συνδέσμους των φιλάθλων μας για να πάρουμε τα ανάλογα μέτρα».