Τα συν και τα πλην της λίστας

Πολύ μεγάλη κουβέντα έχει γίνει γύρω από την προφανώς συνειδητή απόφαση του ΠΑΟΚ να προχωρήσει στην απόκτηση ποδοσφαιριστών, όπως οι Μάρτενς, Νάτχο και Χούσεν, που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες με την Μπενφίκα για τη φάση των “32” του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και στους επόμενους σε περίπτωση πρόκρισης.

Οι Μάρτενς και Νάτχο έχοντας αγωνιστεί στη φάση των Ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ με την ΑΖ και την Ρούμπιν Καζάν αντίστοιχα δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη νέα λίστα του ΠΑΟΚ, που θα πρέπει να δηλωθεί στην ΟΥΕΦΑ μέχρι τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 (στις 24:00). Ο Χούσεν επίσης δεν μπορεί να δηλωθεί, καθώς ναι μεν έχει αγωνιστεί με τον Αγιαξ σε διαφορετική διοργάνωση (ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ), αλλά η ολλανδική ομάδα συνεχίζει, πλέον, στο Γιουρόπα Λιγκ, όπως δηλαδή και ο ΠΑΟΚ.

Για τον Μαντούρο δεν τίθεται θέμα, καθώς με τη φανέλα της Σεβίλης αγωνίστηκε φέτος σε ένα ματς της προκριματικής φάσης και όχι των ομίλων κόντρα στην Μλάντοστ Ποντγκόριτσα, ενώ κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Χουάν Μανουέλ Ινσαουράλδε, ο οποίος έπαιξε με την Σπαρτάκ Μόσχας εναντίον της Σεν Γκάλεν για τη φάση των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Φυσικά δεν τίθεται θέμα για τον “Αμερικανό”, Μίχαελ Γκσπούρνινγκ.

Στη νέα λίστα του ΠΑΟΚ μπορούν να υπάρξουν τρεις νέες προσθήκες στη λίστα Α, αριθμός που μπορεί να είναι μεγαλύτερος σε περίπτωση που παίκτες που υπήρχαν στην προηγούμενη λίστα των ομίλων έχουν αποχωρήσει (Γκαρσία, Λόπεθ, Λόρενς, Νέτσιντ, Τζανδάρης) από τον σύλλογο.

Ο κανονισμός της ΟΥΕΦΑ για τις περιπτώσεις αλλαγών στις λίστες Α και Β των ομάδων που συνεχίζουν στη φάση των “16” του Τσάμπιονς Λιγκ και των “32” του Γιουρόπα Λιγκ αναφέρει χαρακτηριστικά:

Μεταγενέστερες μεταγραφές

18.18 Για όλους τους αγώνες από την έναρξη του γύρου των 32, ένας σύλλογος μπορεί να καταχωρήσει το ανώτατο όριο τριών νέων παικτών για τα υπόλοιπα παιχνίδια στη διοργάνωση. Η εγγραφή στη λίστα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί την 1η Φεβρουαρίου 2014 (24.00 CET) το αργότερο. Η προθεσμία αυτή δεν μπορεί να παραταθεί.

18.19 Ένας παίκτης από την ανωτέρω περίπτωση των τριών νέων εγγραφών, που έχει λάβουν μέρος σε αγώνες της UEFA
από τη φάση των ομίλων και μετά  για άλλο σύλλογο κατά την τρέχουσα περίοδο μπορεί κατ ‘εξαίρεση να εγγραφεί, υπό την προϋπόθεση ότι ο παίκτης δεν έχει λάβουν μέρος:
α) στον ίδιο διαγωνισμό για άλλο σύλλογο ή
β) σε άλλο σύλλογο που συνεχίζει στην ίδια διοργάνωση.

18.20 Ένας ή περισσότεροι παίκτες από την ανωτέρω περίπτωση των τριών που έχουν αγωνιστεί μόνο στο πρώτο, δεύτερο ή τρίτο προκριματικό γύρο ή στα play-offs του Τσάμπιονς Λιγκ ή Γιουρόπα Λιγκ για άλλο σύλλογο δικαιούνται να καταχωρηθούν στη λίστα.

18.21 Εάν η καταχώρηση αυτών των τριών νέων παικτών υπερβαίνει τον αριθμό των 25 παικτών στη λίστα Α, ο κάθε σύλλογος πρέπει να αφαιρέσει τον απαραίτητο αριθμό των εγγεγραμμένων παικτών για να μειώσει το ρόστερ σε 25 παίκτες και πάλι. Η ποσόστωση των “εκπαιδευόμενων παικτών» δεν μπορεί να αλλάξει με την εγγραφή των νέων ποδοσφαιριστών. Οι νέοι εγγεγραμμένοι παίκτες πρέπει να φορούν σύνολο αριθμών που δεν έχουν ακόμη δηλωθεί.

Δείτε ακριβώς τη αναφέρει ο κανονισμός της ΟΥΕΦΑ εδώ