Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ παραχώρησε συνέντευξη σε μέσο της πατρίδας και μίλησε για την μεταγραφή του στον ΟΣΦΠ ,για το πέρασμα του απο την Οσασούνα καθώς και για την περίοδο που αγωνίστηκε στον Πανιώνιο.
Αναλυτικά όσα είπε:
«Στην Οσασούνα δεν πέρασα καλά. Είχα προτάσεις δισεκατομμυρίων ριάλ από το Ιράν, αλλά επέλεξα να μην επιστρέψω και να μείνω στην Ευρώπη. Όταν πήγα στον Πανιώνιο, πολλοί φίλοι μου και συμπαίκτες μου στην Εθνική γελούσαν, αλλά είχα την βοήθεια του ατζέντη μου και τώρα όχι μόνο δεν το μετανιώνω, αλλά είμαι πολύ ευτυχισμένος που τον άκουσα.
Από την πρώτη μέρα που πήγα στην Οσασούνα πριν από δυόμισι χρόνια, το ρύζι και τα γλυκά αφαιρέθηκαν από την διατροφή μου και είδα από την αρχή τη διαφορά. Ένιωσα ότι έχανα βάρος και λίπος και ήμουν ελαφρύτερος στην προπόνηση. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουμε οι ποδοσφαιριστές είναι αυτό της διατροφής. Τρώγαμε λιπαρά και γευστικά φαγητά που στην Ευρώπη δεν υπάρχουν. Εδώ τρώμε ψητά και κάτι που… αποκαλείται ρύζι. Το δείπνο είναι ελαφρύ, σαλάτα ή σούπα. Πηγαίνω για ύπνο ελαφρύς. Αλλά τρώω γερό πρωινό, κάτι που είναι πολύ σημαντικό.
Πριν από ενάμιση μήνα δεν είχα ιδέα ότι θα ήμουν εδώ τώρα. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να πάω στον Ολυμπιακό, αλλά ήξερα από την αρχή ότι δεν θα είχα εύκολο έργο, έπρεπε να προπονηθώ και να περιμένω την ευκαιρία μου. Στην αρχή ήμουν στον πάγκο, αλλά με την Οσμανλίσπορ μου δόθηκε η ευκαιρία και την εκμεταλλεύτηκα. Ο Ολυμπιακός πούλησε τον Ιντέγε σε μία κινεζική ομάδα και οι οπαδοί δεν ένιωθαν καλά με το γεγονός ότι έπρεπε να αποχωριστούν τον πρώτο σκόρερ της ομάδας. Το ματς με την Οσμανλίσπορ δεν ήταν εύκολο σίγουρα. Η ατμόσφαιρα ήταν καυτή υπέρ των γηπεδούχων. Μετά το 0-0 στο πρώτο ματς έπρεπε να σκοράρουμε. Όμως δεν είχα άγχος, ήμουν σίγουρος για τον εαυτό μου και σκόραρα δύο φορές. Οι φίλοι μου μου είπαν ότι οι εφημερίδες στην Αθήνα με αποκάλεσαν ”Πέρση Πρίγκιπα”.
Το να παίζεις στην Ευρώπη είναι πολύ διαφορετικό από το Ιράν. Αν εκεί προπονείσαι δύο ώρες την ημέρα, στην Ελλάδα περνάς όλη τη μέρα στο κλαμπ. Κάνεις τρεις ώρες γυμναστήριο και από το πρωί μέχρι το απόγευμα είσαι με την ομάδα. Πριν έρθω στην Ευρώπη τα άκουγα όλα αυτά, συνέχεια ρωτούσα τους Αλί Καρίμι και Τζαβάντ Νεκουνάμ πώς είναι εκεί το ποδόσφαιρο. Δεν τους άρεσε το Ιράν. Στην Ευρώπη είναι διαφορετικά, όλα έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο στην άσκηση και την διατροφή. Σίγουρα πολλοί νεαροί Ιρανοί θέλουν να παίξουν στην Ευρώπη. Τους το συστήνω γιατί θα κερδίσουν χρήματα και εμπειρία, μια και στην Ευρώπη θα σκέφτονται μόνο το ποδόσφαιρο».