“Αυστραλός” ο Χαριστέας

Ο Άγγελος Χαριστέας θα συνεχίσει την καριέρα του στη Σίδνεϊ Ολίμπικ, ενώ η γνωστοποίηση της μεταγραφής του στην ομάδα της Αυστραλίας έφερε στην επιφάνεια και μια άλλη (διαφορετική) είδηση: ο 33χρονος σήμερα Χαριστέας δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του!

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχει ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του στην ομάδα του Σίδνεϊ, κάτι που επεσήμανε σε δηλώσεις του ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Άρθουρ Ντιλ, στην «Daily Telegraph» της Αυστραλίας:

«Είμαστε μια, δυο μέρες μακριά από το να υπογράψει το συμβόλαιο του. Στείλαμε τα συμβόλαιο και αφού μιλήσαμε με τον μάνατζερ του, φαίνεται ότι όλα θα τελειώσουν σύντομα. Το μόνο πράγμα που χρειάζεται είναι να πάρει αναβολή από τον στρατό στην Ελλάδα και αυτό είναι το χαρτί που περιμένει. Αυτό μπορεί να επηρεάσει πολλούς παράγοντες μέσα και έξω από το γήπεδο, για το πρωτάθλημα, για τους οπαδούς και για την κοινότητα. Επίσης έχουμε προβλέψει ότι θα δουλέψει και με τους μικρούς μας στην προπόνηση, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς.

Για εμάς το να έχουμε κάποιον σαν και εκείνον είναι σπουδαίο, καθώς δεν είναι μια ομάδα της πρώτης κατηγορίας, αλλά αυτό θυμίζει ότι υπάρχουμε και μπορούμε να προσελκύσουμε σπουδαίους παίκτες. Επίσης είναι μια σπουδαία ευκαιρία για εκείνον στα 33 να δείξει ότι έχει κάτι και πιθανότατα να βρεθεί ξανά σε μια ομάδα της πρώτης κατηγορίας».

Η ομάδα του Σίδνεϊ λέγεται πως ενδιαφέρεται για την απόκτηση και του Σωτήρη Κυργιάκου.