Ψάχνει έσοδα, ίσως κι από πωλήσεις

Για τις 10 Μαίου έχει προγραμματιστεί η γενική συνέλευση των μετόχων της ΚΑΕ Άρης η οποία αναμένεται μεταξύ άλλων να αποφασίσει την επέκταση της θητείας (μέσω πρωτοδικείου) της διοίκησης του Λευτέρη Αρβανίτη.

Υπάρχουν όμως και μια σειρά από σοβαρά ζητήματα τα οποία θα πρέπει να τεθούν επί τάπητος. Όλοι στην ΚΑΕ Άρης λένε πώς η διοίκηση θα λύσει επιτέλους το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα με την απαγόρευση μεταγραφών από την FIBA.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τους Μάιλς και Σκορδίλη ενώ στον “αέρα” παραμένει και η συμφωνία με τον Ντάνστον. Και οι τρεις παίκτες έχουν κερδίσει τις προσφυγές τους στην FIBA εδώ και αρκετά χρόνια.

Ένας άλλο πονοκέφαλος για την ΚΑΕ Άρης είναι οι υποχρεώσεις που η ομάδα έχει έναντι του άρθρου 99. Ο Άρης πρέπει μέχρι τις 30 Ιουνίου να πληρώσει υποχρεώσεις σε ΙΚΑ και εφορία. Θυμίζουμε πως οι υποχρεώσεις της 1ης χρονιάς για το άρθρο 99 ανέρχονται σε 600.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το μπίζνες πλαν που η ΚΑΕ κατέθεσε στην εκδίκαση της υπόθεσης για την υπαγωγή στο άρθρο 99, ο Άρης αναμένεται έσοδα από το φιλικό που θα κάνει για τον Νίκο Γκάλη, από την συμφωνία του με Τράπεζα (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη) και από άλλες πηγές (εισιτήρια, συμφωνίες χορηγιών κ.α.).

Θεωρείται βέβαιο όμως ότι η ΚΑΕ (από την στιγμή που δεν βρει επενδυτή κι από την στιγμή που οι περισσότεροι μέτοχοι δηλώνουν αδυναμία χρηματοδότησης) προσδοκά σε έσοδα κι από παραχωρήσεις παικτών, όπως ο Βεζένκοφ και ενδεχομένως του Μποχωρίδη.