Αιχμές κατά της κυβέρνησης για λιμάνι

Ο Γιάννης Ιωαννίδης συνεχίζει τον προεκλογικό του αγώνα και σήμερα άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης για τον τρόπο που χειρίζεται την διαφαινόμενη πώληση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Όπως είπε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, που στηρίζεται από τη ΝΔ, αν εκλεγεί ο ίδιος, το Λιμάνι δεν πρόκειται να πωληθεί. Υπενθυμίζεται πως ένας για τους μνηστήρες του Λιμανιού, είναι και ο Ιβάν Σαββίδης.

Γράφει χαρακτηριστικά το seleo.gr

Τη διαβεβαίωση ότι ο ΟΛΘ –ή, έστω, μια μερίδα του, όπως προβλέπει η προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ– δεν πρόκειται να πουληθεί εφόσον ο ίδιος εκλεγεί, έδωσε σήμερα, Τρίτη, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης.

«Δεν μπορεί να περάσει η πώληση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τον τρόπο που τώρα προωθείται! Είμαστε σαφώς κατά της πώλησης, καθώς αυτή δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση την ενδεδειγμένη λύση για την πόλη. Η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να ανατραπεί πάση θυσία και να προχωρήσουμε σε μια λύση βασισμένη στο μοντέλο COSCO, όπως είχε γίνει στο λιμάνι του Πειραιά. Το μοντέλο αυτό, όπως εφαρμόστηκε πριν από 8 χρόνια από την κυβέρνηση Καραμανλή ήταν πετυχημένο, γεγονός που σήμερα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, παρόλο που τότε πολλοί ήταν αντίθετοι.

Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός να εφαρμόζεται διαφορετικό μοντέλο στην Αττική και διαφορετικό στη Θεσσαλονίκη, και να βγαίνει έτσι ζημιωμένη η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία γενικότερα. Για να ανατραπεί η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ, πρέπει να υπάρξουν πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις.

Πρέπει να κινηθούμε δυναμικά και αποφασιστικά, για να διεκδικήσουμε για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία αυτά που δικαιούται. Μπορώ να βεβαιώσω, ότι αυτό ακριβώς θα πράξουμε. Επαναλαμβάνω: Με περιφερειάρχη Ιωαννίδη, δεν περνά πώληση του λιμανιού!»