Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ταχυδρόμος» του Βόλου, ο Ιβάν Σαββίδης έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά του νησιού «Τσουγκριάς», που βρίσκεται στις Σποράδες, ακριβώς απέναντι από το λιμάνι της Σκιάθου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο ισχυρός άντρας του ΠΑΟΚ έχει ήδη δώσει εντολή στους συνεργάτες του να εντοπίσουν ευκαιρίες για επενδύσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Σκιάθο αυτή την περίοδο διατίθενται προς πώληση οικόπεδα – «φιλέτα» και μάλιστα κοντά σε δημοφιλείς παραλίες, όπου θα μπορούσαν να δημιουργηθούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες ή και ξενοδοχεία μπουτίκ.
Εκτός όμως από το σαφάρι αναζήτησης οικοπέδων εντός της Σκιάθου, ο κ. Σαββίδης βολιδοσκοπεί τον Τσουγκριά, που βρίσκεται απέναντι από το λιµάνι του νησιού του Παπαδιαµάντη και μοιάζει µε επίγειο παράδεισο. Μέχρι τώρα έχει εκδηλωθεί πολλές φορές αγοραστικό ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο νησί από ισχυρούς επιχειρηματίες, αλλά οι όποιες προσπάθειες δεν ευοδώθηκαν, κυρίως λόγω της πολυπλοκότητας του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του.
Λίγα λόγια για τον Τσουγκριά
Διοικητικά η νησίδα ανήκει στον δήµο Σκιάθου, ενώ ως ιδιοκτήτες της εµφανίζονται η Μονή Ευαγγελίστριας Σκιάθου και δύο επιχειρηματικές οικογένειες, η οικογένεια Επιφανειάδη και η οικογένεια Φιξ. Ο Τσουγκριάς είναι καλυμμένος από πυκνή βλάστηση, κυρίως πεύκα, και οι σµαραγδένιες παραλίες του µαγνητίζουν τους τουρίστες κατά τους καλοκαιρινούς µήνες. Η έκτασή του είναι 1,14 τετραγωνικά χιλιόµετρα και οι επισκέπτες τον προσεγγίζουν µε τουριστικά σκάφη από το λιµάνι της Σκιάθου ή µε τα τέντερ από τα κότερα που κατακλύζουν τα καλοκαίρια την περιοχή.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο εφοπλιστής Θωμάς Επιφανειάδης, ανέθεσε στον αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Βογιατζή την κατασκευή εξωκλησιού στην μνήμη των Αγίων Φλώρου και Λαύρου, στο τότε ιδιοκτησιας του νησάκι Τσουγκριάς της Σκιάθου.Οι δυο αυτοί Άγιοι υπήρξαν δίδυμα αδέλφια με καταγωγή από το Βυζάντιο. Λιθοξόοι τεχνίτες που έζησαν στην πόλη Ουλπιάνα της Ιλλυρίας. Εορτάζουν στις 18 Αυγούστου κάθε έτους. Ο Αλέξανδρος Βογιατζής με σεβασμό στο τοπίο, με την αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική του ματιά και χρησιμοποιώντας ο,τι είχε πάνω το νησί, κυρίως πέτρα και πλάκες έχτισε το πανέμορφο αυτό εκκλησάκι. Έτσι κτίσθηκε αυτό το εξωκλήσι η εκκλησία του γκρεμνού, όπως την αποκαλούν οι ψαράδες. Το νησί διαθέτει υγροτόπους που αποτελούν σημαντικό καταφύγιο για πουλιά στην περιοχή των Σποράδων.