Κλάντον: “Άσχημο να μην μπορείς να βοηθήσεις.”

Ο μεγάλος άτυχος του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με την Τενερίφη, Κίθ Κλάντον, μίλησε στο επίσημο site της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, κάνοντας το δικό του σχόλιο σχετικά με τον τραυματισμό, καθώς επίσης και για το Ευρωπαϊκό ταξίδι των “ασπρόμαυρων” στο Champions League.
Αναλυτικά:
«Με στενοχωρεί πολύ το γεγονός ότι δεν μπορώ να είμαι μαζί με την ομάδα. Είναι όμως προτιμότερο να επιστρέψω στη Θεσσαλονίκη και να ξεκινήσω θεραπείες για να είμαι έτοιμος για τα επόμενα παιχνίδια της ομάδας. Η χρονιά είναι μεγάλη και έχουμε ακόμη πολλά παιχνίδια μπροστά μας».
Για το ότι τραυματίστηκε στο ματς με την Τενερίφη, ανέφερε: «Αισθανόμουν χάλια. Έβλεπα τους συμπαίκτες μου να προσπαθούν, μέσα σε μία δύσκολη ατμόσφαιρα και δεν μπορούσα να βοηθήσω. Ήμουν σίγουρος όμως ότι τα παιδιά θα έδιναν ότι είχαν, αλλά και πάλι ήταν πολύ άσχημο το συναίσθημα να μην μπορείς να βοηθήσεις.

Είχαμε πει και με τον κόουτς να μπούμε στο παιχνίδι δυνατά και ειδικά εγώ, να εκμεταλλευτούμε το παιχνίδι που είχαμε σχεδιάσει μέσα στο καλάθι. Ήξερα ότι είχα πλεονέκτημα σε αυτό το παιχνίδι και πήγε πολύ καλά μέχρι εκείνο το σημείο, αλλά μετά δυστυχώς ήρθε ο τραυματισμός μου…»

Παράλληλα, σχολίασε το αν ο ΠΑΟΚ άξιζε κάτι παραπάνω στην διοργάνωση: «Ναι, είμαι σίγουρος ότι θα παίρναμε κάτι περισσότερο εάν ήμασταν πλήρεις. Δεν μπορείς βεβαίως να τα… βάλεις με τους τραυματισμούς, αλλά πιστεύω ότι εάν ήμασταν στο 100%, εάν δεν είχαμε χάσει τον Σάιμπερτ και δεν ερχόταν και ο δικός μου τραυματισμός θα είχαμε κάνει κάτι περισσότερο. Είμαστε όμως μία ομάδα που πάλεψε σκληρά μέσα στο γήπεδο όλη την σεζόν και σίγουρα αξίζαμε κάτι περισσότερο».

Για το τί κρατά από την ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ, τόνισε: «Ήταν μία πολύ δυνατή διοργάνωση, σε κάθε παιχνίδι έπρεπε να δίνεις το 100% γιατί η κάθε ομάδα μπορούσε να κερδίσει τον κάθε αντίπαλο. Νομίζω ότι ήταν μία σημαντική εμπειρία να ανταγωνιστείς σε αυτό το επίπεδο».

Συνεχίζοντας, κλήθηκε να ξεχωρίσει την καλύτερη και τη χειρότερη στιγμή στη διοργάνωση: «Νομίζω ότι η κορυφαία μας στιγμή ήταν η πρόκριση στα πλέι οφ. Εάν χάναμε από την Βέντσπιλς θα μέναμε έξω από τη διoργάνωση και εμείς κάναμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι και φυσικά η επόμενη πρόκριση με την Παρτιζάν. Η χειρότερη στιγμή ήταν ο αποκλεισμός μας που συνδυάστηκε με τον τραυματισμό μου. Κερδίζοντας το πρώτο παιχνίδι με τρεις πόντους, πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να προκριθούμε και πραγματικά θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες εάν δεν είχαμε όλα αυτά τα προβλήματα, αλλά και ο αντίπαλός μας είναι καλή ομάδα».

Για το ότι αποτέλεσε τον πρώτο ριμπάουντερ της διοργάνωσης, δήλωσε: «Η προσοχή και το ενδιαφέρον μου είναι πρωτίστως στην ομαδική δουλειά και στις νίκες της ομάδας. Οι αριθμοί και οι ατομικές διακρίσεις έπονται και συμβαίνουν. Για αυτό και δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο για μένα».