Τη γλίτωσε η Μπαρτσελόνα!

Λόγω παρατυπιών σε 10 μεταγραφών ανήλικων ποδοσφαιριστών, στην Μπαρτσελόνα είχε επιβληθεί η ποινή της απαγόρευσης μεταγραφών για ένα χρόνο, αλλά σήμερα οι Καταλανοί δικαιώθηκαν.

Η ΦΙΦΑ έκανε δεκτή την προσφυγή της Μπαρτσελόνα και έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στην ποινή.

Οι Καταλανοί κατέθεσαν έφεση στην αρμόδια επιτροπή, αλλά ταυτόχρονα ζήτησαν μέχρι να εκδικαστεί να ανασταλεί η ποινή, όπως και έγινε. Ο πρώτος, που (πρέπει να) χάρηκε είναι ο Γερμανός τερματοφύλακας, Τερ Στέγκεν, ο οποίος συμφώνησε προ μηνών να αφήσει την Γκλάντμπαχ για την Μπαρτσελόνα, η οποία θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει και τον κεντρικό αμυντικό που χρειάζεται.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΦΙΦΑ :

«Ο σύλλογος της Μπαρτσελόνα άσκησε έφεση ενώπιον της επιτροπής εφέσεων της FIFA για την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της FIFΑ, που επέβαλλε κυρώσεις στον σύλλογο για παραβάσεις σχετικά με διεθνείς μεταγραφές παικτών κάτω των 18 ετών. Μαζί με την έφεση, ο σύλλογος ζήτησε να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της επιτροπής εφέσεων της FIFA, Larry Mussenden, έλαβε υπόψη τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εναντίον του συλλόγου, την πολυπλοκότητα του θέματος, την έναρξη της επόμενης μεταγραφικής περιόδου (1 Ιουλίου 2014) και το γεγονός ότι η επιτροπή εφέσεων της FIFA δεν είναι σε θέση να πάρει μια απόφαση αρκετά νωρίς, ώστε η ενδεχόμενη προσφυγή κατά της απόφασης στο CAS να μπορούσε να αποφασιστεί πριν την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου.

Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος της επιτροπής εφέσεων της FIFA έκρινε ότι η έφεση που κατατέθηκε από τον σύλλογο πρέπει να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Εν όψει των ανωτέρων, ο πρόεδρος της επιτροπής εφέσεων της FIFA διαβεβαιώνει ότι η διαδικασία θα λάβει χώρα και ταυτόχρονα θα τηρούνται τα δικαιώματα του συλλόγου».