Σανίκης: “Είμαστε το φαβορί, αλλά πρέπει να το δείξουμε”

Ο Γρηγόρης Σανίκης μίλησε για την κατάσταση που βρίσκεται το τμήμα χάντπμπολ του ΠΑΟΚ και παράλληλα αναφέρθηκε στο Final 4 κυπέλλου της Κοζάνης, εκεί όπου οι “ασπρόμαυροι” καλούνται να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί για την διοργάνωση.

Αναλυτικά όσα είπε στον Libero 107,4:

Για το αν η ομάδα του ΠΑΟΚ ανυπομονεί για το Final4: Για ομάδες σαν εμάς που θέλουμε τίτλους, όταν φτάνει η στιγμή να διεκδικήσουμε τα τρόπαια είναι οι καλύτερες στιγμές μας. Δεν είναι όλα τα παιχνίδια με το ίδιο κίνητρο για εμάς, δυστυχώς. Τα πιο εύκολα παιχνίδια για ομάδες σαν εμάς είναι λίγο περίεργα. Τα παιχνίδια των τίτλων περιμένουμε.

Για τη διαφορά στα παιχνίδια πρωταθλήματος και Κυπέλλου: Σίγουρα όταν βρίσκεσαι στην τελική φάση μίας διοργάνωσης, είτε είσαι δυνατή ή αδύναμη ομάδα, εξισορροπούνται οι δυνάμεις λόγω του χαρακτήρα των αγώνων. Εύκολα παιχνίδια δε θα υπάρχουν. Η δυναμικότητα της ομάδας μπορεί να κάνει πιο εύκολο το έργο μας για τη νίκη. Στο χέρι μας είναι καθαρά. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διεκπεραιώσουμε τη δουλειά μας. Μπορεί για παράδειγμα τα παιχνίδια στο Κύπελλο και το πρωτάθλημα με τον Φίλιππο να μοιάζουν λόγω του χαρακτήρα των αγώνων, ότι είναι σημαντικά.

Για την ώθηση της προσπάθειας από τον κόσμο του ΠΑΟΚ: Με έναν κόσμο όπως αυτός του ΠΑΟΚ, με παλμό και δυναμική, έχουμε αβαντάζ. Στο γήπεδο παίζουμε εμείς οι παίκτες, όχι ο κόσμος. Εμείς πρέπει πρώτα να κάνουμε τη δουλειά μας και να εκμεταλλευτούμε την παρουσία του κόσμου.

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί στο Κύπελλο: Σαν αθλητής δεν αποποιήθηκα ποτέ αυτό που μου αναλογεί. Είμαστε το φαβορί από όλες τις απόψεις, αλλά πρέπει να το δείξουμε. Έχουμε δει πολλά φαβορί να μένουν εκτός στόχων.

Για την κατάσταση της ομάδας: Τελευταία  η ομάδα μετά την παύση έκανε μία κοιλιά, η οποία είναι μεγάλη κουβέντα και δεν είναι να το συζητήσουμε τώρα. Γενικώς θεωρώ ότι βρίσκει τα πατήματα της ξανά και ότι θα παρουσιαστεί όπως πρέπει με το κανονικό της πρόσωπο όταν χρειαστεί.

Για τα πολύ σημαντικά παιχνίδια που έρχονται: Δεδομένο είναι πως αφού μπαίνουμε στην τελική ευθεία επίτευξης των στόχων, όλα τα παιχνίδια είναι τελικοί. Θα είμαστε αυτοί που πρέπει και θα μπούμε δυνατά.

Για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος: Στο πρωτάθλημα λόγω της βαθμολογικής εικόνας αυτή τη στιγμή δε θεωρούμαστε φαβορί. Σίγουρα είμαστε από άποψη δυναμικής και έμψυχου δυναμικού είμαστε στους πολύ πιθανούς διεκδικητές του τίτλου. Το Κύπελλο είναι εντελώς διαφορετικό. Είμαστε ξεκάθαρα φαβορί. Όποιος πει κάτι διαφορετικό δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα.