Σαββίδης: «Η Ελλάδα θα ζήσει για πάντα, δεν μπορεί να πεθάνει»

Ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε το «παρών» στην πανομογενειακή συγκέντρωση στη Νέα Υόρκη και έκλεισε την ομιλία του με τη φράση «η Ελλάδα θα ζήσει για πάντα, δεν μπορεί να πεθάνει».

Το «παρών» στην πανομογενειακή συγκέντρωση στη Νέα Υόρκη που έλαβε χώρα στο Σταθάκειο Κέντρο έδωσε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι συλλόγων και κοινοτήτων, στελέχη της Ομοσπονδίας και εθελοντές της Παρέλασης ενόψει των εκδηλώσεων για τον Μήνα της Ελληνικής Κληρονομιάς.

Ο Ιβάν Σαββίδης πήρε τον λόγο και έκλεισε την ομιλία του με συγκινητικό τρόπο, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι πράγματι η Ελλάδα θα ζήσει για πάντα, δεν μπορεί να πεθάνει. Την αγαπάμε πάρα πολύ, και στην ψυχή μας, στην καρδιά μας θέλουμε όλες τις αξίες του ελληνικού λαού».

Στην πανομογενειακή συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ Κωνσταντίνος Κούτρας, ο πρόξενος Μάνος Κουμπαράκης, ο τελετάρχης της Παρελάσεως Ιβάν Σαββίδης, ο Επίσκοπος Ευκαρπίας Ιερόθεος, ο π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο πτέραρχος Γρηγόρης Πεζεράκος, ο οποίος ηγείται του στρατιωτικού γραφείου του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο ταγματάρχης της Προεδρικής Φρουράς Λάζαρος Ριζόπουλος, ο ναύαρχος εν αποστρατεία Σταύρος Μιχαηλίδης, ο στρατηγός εν αποστρατεία Χρήστος Μανωλάς και ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως το βράδυ του Σαββάτου θα απονεμηθεί στον Ιβάν Σαββίδη το βραβείο της Ελευθερίας, σε εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Χίλτον του Μανχάταν στο επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.