«Καταλυτική η παρουσία του Άσκα»

Ο Σούλης Μαρκόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για το ότι κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι με τον Προμηθέα, ενώ σχολίασε και την αγωνιστική παρουσία του τελευταίο μεταγραφικού αποκτήματος του ΠΑΟΚ, Άιβαν Άσκα.

Ο προπονητής του Δικεφάλου στο αρχικό σχόλιό του ανέφερε:

“Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες που γύρισαν ένα παιχνίδι που φαινόταν ότι δεν θα γυρίσει. Ξέραμε ότι το παιχνίδι ήταν δύσκολο  ο Προμηθέας είναι καλή ομάδα και ξέραμε ότι αν του δώσουμε φαστμπρεικ θα γίνει δύσκολο το παιχνίδι.  Αυτά τα λάθη τα κάναμε. Είχαμε κακές επιλογές και τους δώσαμε αυτά τα φάστμπρεϊκ. Σίγουρα όταν είσαι πίσω στο σκορ η ψυχολογία είναι αρνητική Πολλά πράγματα τα κάνεις λάθος. Ξεκινώντας όμως από την άμυνα, δημιουργήσαμε προβλήματα, βάλαμε κάτω την μπάλα παίξαμε έξυπνα και πήραμε το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Προμηθέα”.

Για τον Άσκα: “Βοήθησε πάρα πολύ. Ήταν καταλυτικός δεν είχαμε άλλη λύση από το να πρεσάρουμε όλο το γήπεδο. Ήταν ο πιο ξεκούραστος παίκτης. Μπορεί να καλύψει παίκτες και να πάρει ριμπάουντ. Έπαιξε καλύτερα από ότι περιμέναμε. Μέχρι εκείνο το σημείο κάναμε πολλά στιγμιαία λάθη που πληρώναμε συνεχώς”.

Για την θέση που θα καταλήξει ο ΠΑΟΚ: “Δεν κοιτάζουμε τι θέση θα πάρουμε. Κοιτάμε παιχνίδι παιχνίδι σίγουρα θέλουμε την καλύτερη θέση. Στα πλέι οφ γίνονται οι μεγάλες μάχες”.

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα γίνει καλύτερος με τις προσθήκες : “Ελπίζουμε. Πιστεύουμε ότι μέρα μέρα γινόμαστε καλύτεροι. Μια προσθήκη σίγουρα φέρνει νέα δεδομένα στην ομάδα”.

Για τον Σόμπεϊ: “Έβγαλε ενέργεια, απλά ήταν άστοχος. Είναι παίκτης σκόρερ. Πιστεύει στον εαυτό του. Τον χρησιμοποιήσαμε  διαφορετικά. Πιστεύω ότι είναι φυσιολογικό. Κάθε παίκτης την πρώτη φορά είναι διαφορετικός . Παίρνει πολλές πληροφορίες και πρέπει να ξεδιαλύνει ποιες πρέπει να κρατήσει”.

 Για την εμφάνιση του Άσκα: “Ο προπονητής δεν κάνει τίποτα. Ο προπονητής κάνει μόνο μέχρι να μπει στο γήπεδο ο παίκτης. Ο παίκτης είδε τι κάνουν οι συμπαίκτες του , Μακάρι να μας βοηθήσει με τον ίδιο τρόπο στο παιχνίδι”.

Για τον Μιλιένοβιτς : “Ο ίδιος λέει ότι υπάρχει πρόβλημα στην ωμοπλάτη που τον εμποδίζει στο σουτ. Έχει στοιχεία που είναι καλά και άλλα όχι σε τόσο καλό επίπεδο. Η ψυχολογία του δεν είναι σε κάλο επίπεδο. Πρέπει ο ιδίως να αλλάξει το στυλ του για να βοηθήσει τον εαυτό του. Πιστεύουμε ότι θα είναι καλύτερος θα στα επόμενα παιχνίδια”.