Γαλατσόπουλος και… ΠΑΟΚ για ΕΣΑΚΕ

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, στις πρώτες του δηλώσεις ως πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, στάθηκε στη σημασία της συνεργασίας για το καλό του μπάσκετ και εξήγησε γιατί η εξεύρεση οικονομικών πόρων αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Aναλυτικά η δήλωση του νέου προέδρου του ΕΣΑΚΕ: 

«Με απόλυτη συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης και της σημασίας της θέσης, αναλαμβάνω από σήμερα την προεδρία του ΕΣΑΚΕ και σας καλώ όλους να στηρίξετε με τον τρόπο σας την προσπάθεια του συνδέσμου μας, για να πάρει το πρωτάθλημα μπάσκετ και το άθλημα γενικότερα, αυτά που του αξίζουν και του αναλογούν, για όλα όσα έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό.

Στο ιδιαίτερα δύσκολο κοινωνικό αλλά κυρίως οικονομικό περιβάλλον της χώρας μας, η εξεύρεση οικονομικών πόρων φαντάζει ως το μεγαλύτερο εμπόδιο για τη δημιουργία ενός μοντέρνου, αξιόπιστου και δίκαιου επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Αυτό όμως είναι το πρωτάθλημα που θέλουμε και μας αξίζει. Με ομάδες που θα απολαμβάνουν την συμμετοχή τους, με φιλάθλους οι οποίοι θα διασκεδάζουν παρακολουθώντας τα παιχνίδια του πρωταθλήματος και χορηγούς που θα νιώθουν ότι πραγματικά κερδίζουν με τη χρηματοδότησή του.

Είναι αλήθεια πως η έλλειψη κοινής λογικής, ομοφωνίας και αποφάσεων που θα εξυπηρετούσαν το καλό όλων το ομάδων και γενικότερα την εξέλιξη του επαγγελματικού μπάσκετ, δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές μας τα τελευταία χρόνια.

Είναι καιρός όλοι μας να ξεπεράσουμε την οπτική του τι συμφέρει στην ομάδα μας και να δούμε συνολικά ποιο είναι το καλό του αθλήματος που τόσο αγαπάμε, απαλλαγμένοι από ιδεοληψίες που τόσο μας έχουν κοστίσει.

Η παρουσία πολύ ισχυρών οικονομικά παραγόντων που αγαπούν ακόμη και παθολογικά, αλλά σε κάθε περίπτωση αποδεδειγμένα το μπάσκετ, μόνο προς θετικές κατευθύνσεις πρέπει να μας οδηγήσει. Πρέπει να συνεχίσουμε με συναίνεση, συνεργασία, πολλή δουλειά και λίγα λόγια.

Σε μία τέτοια κοινή από όλους προσπάθεια θέλω να πιστεύω πως θα ηγηθώ αξιοποιώντας την πολυετή μου εμπειρία τόσο στα αθλητικά κοινά όσο και στον επιχειρηματικό στίβο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εκπροσώπους των ομάδων της STOIXIMAN.GR Basket League για την τιμή που μου έκαναν με κοινή αποδοχή να μου εμπιστευτούν το τιμόνι του ΕΣΑΚΕ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και την οικογένεια του ΠΑΟΚ, από την οποία προέρχομαι, γιατί μου έκανε την τιμή να την εκπροσωπώ όλα αυτά τα χρόνια και μου έδωσε την ευκαιρία να διεκδικήσω τη θέση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ».

Στο μεταξύ, σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

«Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ κ.Βαγγέλης Γαλατσόπουλος είναι από σήμερα ο νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ. Είναι μία πολύ σημαντική στιγμή για τον ίδιο, αλλά και τιμή για την οικογένεια του ΠΑΟΚ, που ένα εκλεκτό της μέλος αναλαμβάνει από σήμερα τα ηνία της επαγγελματικής λίγκας του μπάσκετ και θα ηγηθεί μίας δύσκολης, αλλά πολύ σημαντικής προσπάθειας για ένα καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ.

Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του. Με την αρωγή και την θετική πρόθεση όλων, πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα πετύχει αυτά που ονειρεύεται και θέλουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με το μπάσκετ.

ΚΑΕ ΠΑΟΚ»