Βιτόλο για Ίβιτς, Γκαρσία και… άλλα

Το εγκώμιο του Πάμπλο Γκαρσία και του Βλάνταν Ίβιτς έπλεξε ο Βίκτορ Βιτόλο σε δηλώσεις του σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης. Ο πρώην παίκτης του Άρη, του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού τόνισε ότι δεν εκπλήσσεται για το ότι οι δύο πρώην συμπαίκτες του έγιναν προπονητές, ενώ σχολίασε και τους δύο ημιτελικούς Κυπέλλου ανάμεσα στους ασπρόμαυρους και τους πράσινους.

 

Αρχικά σχολίασε, μιλώντας στο Μετρόπολις: «Προσπαθώ να βλέπω κάποια παιχνίδια αλλά είναι περιορισμένος ο χρόνος λόγω των υποχρεώσεων μου με την Τενερίφη. Έχω επαφές με κάποιους παίκτες του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού και προσπαθώ να μαθαίνω για το πως έχει η κατάσταση και τα αποτελέσματα τους.

Διατηρώ επαφές με τον Πάμπλο Γκαρσία και τον Ζέκα. Μαθαίνω ότι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι ένα σημαντικό γεγονός αλλά δεν είναι εύκολη κατάσταση κάτι που είναι λογικό αφού σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν προβλήματα. Το ποδόσφαιρο συνεχίζεται και το σημαντικό είναι να αποκτήσει ξανά ένα καλό όνομα και μια σταθερότητα γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει το σεβασμό από όλους και υπάρχουν παίκτες που θέλουν να παίξουν εκεί αλλά πρέπει να επανέλθει η σταθερότητα».

Για το αν γνωρίζει ότι ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός κοντράρονται στα ημιτελικά του Κυπέλλου: «Το γνωρίζω. Η καρδιά μου είναι μισή-μισή. Πέρασα καλά και τις δύο πόλεις, και στις δύο ομάδες, έχω πολλούς φίλους. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι το ποδόσφαιρο είναι σημαντικό και υπάρχει σεβασμός για την Ελλάδα. Εύχομαι να περάσει ο καλύτερος, να δούμε καλά παιχνίδια γιατί αυτό είναι το σημαντικό και αυτό πρέπει να θυμόμαστε».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία και τον Βλάνταν Ίβιτς: «Έπαιξα δύο χρόνια εκεί. Είναι φανταστική η άποψη που έχω για αυτούς όχι μόνο για την προσφορά τους στην ομάδα αλλά και γιατί είναι άνθρωποι που ήταν προπονητές μέσα και έξω από το γήπεδο. Δεν είναι έκπληξη για μένα που ακολούθησαν αυτό το δρόμο γιατί έκαναν το ίδιο και όταν έπαιζαν. Ήταν προπονητές για εμάς μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θέλω τα καλύτερα και για τους δύο».

Για το πώς τα πάει με την Τενερίφη: «Είναι δύσκολο αλλά το παλεύουμε. Έχουμε καλές πιθανότητες να ανέβουμε. Εάν κερδίσουμε έξι ή εφτά παιχνίδια μπορούμε να ανέβουμε απευθείας διαφορετικά θα παίξουμε πλέι οφ. Η ομάδα έχει αυτοπεποίθηση, παίζει καλό ποδόσφαιρο. Έπαιξα 15 χρονών στην Primera με την ομάδα και θέλω να τη βοηθήσω να παίξει ξανά στην κατηγορία».