Σκοτ: «Τίτλο με τον Άρη»

Τις πρώτες του δηλώσεις ως καλαθοσφαιριστής του Άρη έκανε ο Αντουάν Σκοτ, κατά την άφιξη του στην Θεσσαλονίκη. 

Ο Αμερικάνος γκαρντ τόνισε πως θα φανεί αντάξιος των προσδοκιών, συμπληρώνοντας πως θέλει τίτλο με τους «κίτρινους».

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το αν θεωρεί τον Άρη σκαλοπάτι στην καριέρα του: «Καταρχήν θέλω να πω πως είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ και είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δίνεται. Έχοντας αγωνιστεί φέτος στην φινλανδική και ολλανδική λίγκα, γνωρίζω πως η ελληνική είναι πολύ καλύτερη σε επίπεδο και ποιότητα από αυτές που αγωνίστηκα. Αντιμετωπίζω προκλήσεις όλη μου την ζωή και νομίζω πως θα φανώ αντάξιος των προσδοκιών που υπάρχουν για μένα».

Για το τι γνωρίζει για τον Άρη: «Όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα. Ταξίδεψα από την Αμερική, είχα και μια περιπέτεια με τις αποσκευές μου, μετά μπήκα απευθείας συτο αεροπλάνο για να έρθω στην Ελλάδα οπότε δεν πρόλαβα να κάνω μεγάλη έρευνα για να μάθω πολλά πράγματα. Μίλησα με κάποιους από την ελληνική λίγκα και μου είπαν καλά λόγια, όπως γνωρίζω ότι παίζει εδώ και ο Μάικ Τζέιμς του Παναθηναϊκού. Πιστεύω πως θα μάθω περισσότερα αυτές τις μέρες».

Για τις προσδοκίες του με τον Άρη: «Θα είναι μία πρόκληση, γιατι θα πρέπει να μάθω την ομάδα, τον τρόπο παιχνδιιού της, να μάθω τα συστήματά της. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να κερδίζει, να πάρει όλες τις νίκες που χρειάζεται και γιατί όχι, κάποια στιγμή να πάρει και έναν τίτλο».

Για το αν είναι έτοιμος αγωνιστικά και ποιο είναι το στυλ παιχνδιού του: «Αγωνιζόμουν στην φινλανδική λίγκα, είμαι σε καλή κατάσταση καθώς έπαιζα μέχρι τώρα, πήγα και καλύτερα από ότι μπορούσα να περιμένω. Όμως τώρα έρχομαι σε μία εντελώς διαφορετική κατάσταση και όπως είπα πριν θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πάρει τις απαραίτητες νίκες. Το δυνατό μου σημείο είναι η επίθεση. Μπορώ να σκοράρω αποτελεσματικά, σουτάρω αρκετά καλά, όμως απο εκεί και πέρα προσφέρω στην άμυνα. Γνωρίζοντας την ομάδα στην οποία έρχομαι ξέρω ότι έχουμε αρκετά καλούς ψηλούς που ποστάρουν εξαιρετικά και πιστεύω πως θα έχω αρκετές ευκαιρίες να κάνω αυτό που ξέρω καλά και να σουτάρω».

Για το αν είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στο υψηλό επίπεδο και στις προσδοκίες: «Πιστεύω πως είμαι έτοιμος. Έχω ξοδέψει άπειρες ώρες στο γυμναστήριο και το καλοκαίρι ατομικά, αλλά και στις ομάδες που αγωνίστηκα. Ήρθα για να κερδίζω και να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Δεν θέλω από την πρώτη μέρα να κάνω πράγματα που δεν πρέπει και να μπερδέψω την ομάδα, θα κάνω αυτό που χρειάζεται η ομάδα από εμένα για να πάρουμε τις νίκες που απαιτούνται».