Χιλιάδες αστυνομικοί και… ελικόπτερα

Τόση αστυνομία, όση θα τριγυρίζει αύριο στην Αθήνα, μέσα κι έξω από το ΟΑΚΑ, αλλά ακόμη και μακριά από το γήπεδο, δεν έχουν ξαναδεί, όπως λένε, στην πρωτεύουσα!

Το Ολυμπιακό Στάδιο έχει μετατραπεί σε φρούριο, και το Thessportsμετέφερε από χθες την εικόνα εσωτερικά του ΟΑΚΑ, με τα κάγκελα και τους φράχτες.

Προκειμένου να καταστεί αδύνατη η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο, έχουν τοποθετηθεί μεγάλα κάγκελα μπροστά από τα δύο πέταλα έως και τις θύρες των κόρνερ. Στις τάφρους μπροστά από τα δύο πέταλα που θα καθίσουν οι φανατικοί έχει τοποθετηθεί συρματόπλεγμα και εφτά ψηλές σιδερένιες πόρτες με κάγκελα στην κορυφή.

Την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου ήλεγξε χθες το απόγευμα ο Γιάννης Ανδριανός, ο οποίος πήγε στο ΟΑΚΑ μαζί με τον αθλητικό εισαγγελέα, Αριστείδη Κορέα, κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. και την διοίκηση του Σταδίου.

Σήμερα ειδικά συνεργεία θα επιθεωρήσουν τις κάμερες του ΟΑΚΑ και θα τις κάνουν ένα… service, έτσι ώστε να λειτουργήσουν αύριο ΟΛΕΣ κανονικά. Στην ανακοίνωση της ΕΠΟ, επισημαίνεται αυτό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η επιχείρηση της αστυνομίας συντονίζεται από ψηλά, με ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. Θα πετούν πάνω από την Αθήνα, θα επιθεωρούν και θα ελέγχουν και θα δίνουν κατευθύνσεις και οδηγίες.

Για τον έλεγχο των οπαδών, θα επιστρατευτούν αύριο και οι κάμερες κυκλοφορίες στην Αθήνα, που θα δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία, αύριο θα επιστρατευτούν περίπου 4.000 αστυνομικοί, ενώ επικουρικά θα λειτουργήσουν άνδρες της ασφάλειας και της τροχαίας, της πυροσβεστικής, αλλά και σκύλοι της αστυνομίας.

Σύμφωνα, τέλος, με τις διαρροές, που υπάρχουν, τα μέτρα θα είναι τόσο αυστηρά, που όποιος συλλαμβάνεται ακόμα και με αντικείμενα, που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως «πολεμοφόδια», θα πηγαίνει στο αυτόφωρο».