«Σωθήκαμε εύκολα και αυτό μετράει»

Για την σωτηρία της ομάδας του, χωρίς να σταθεί ιδιαίτερα στο παιχνίδι της Τούμπας, μίλησε στην συνέντευξη τύπου ο υπηρεσιακός προπονητής της Κέρκυρας, Κώστας Χριστοφοράκης. 

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Αρχικά τόνισε: «Για εμάς τέλειωσε πολύ ωραία αυτή η χρονιά, ενώ στην αρχή η ομάδα ήταν από τα πρώτα φαβορί για να υποβιβαστεί, πετύχαμε την σωτηρία σχετικά εύκολα αν και αγχωθήκαμε λίγο. Χρειαστήκαμε να πάρουμε τους βαθμούς με τον Πανιώνιο, όπου εκεί δείξαμε ότι είχαμε ψυχή και αυτό που θέλαμε το πήραμε. Το σημερινό παιχνίδι δεν επιδέχεται κάποια κριτική, δώσαμε χρόνο σε αρκετά παιδιά. Τρεις παίκτες αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στη Super League, κάποια από αυτά προέρχονται από τα τμήματα υποδομής της ΠΑΕ και από την προηγούμενη αγωνιστική θέλαμε να ξετιμωρήσουμε κάποιους παίκτες από κάρτες, οπότε η σύνθεση ήταν ανάγκης. Γι’ αυτό λέω πως δεν επιδέχεται κριτικής το σημερινό ματς».

Για τη νέα σεζόν: «Σίγουρα είναι θέμα της διοίκησης και του νέου προπονητή που θα έρθει αλλά και η φιλοσοφία. Επειδή εγώ προέρχομαι από τα τμήματα υποδομής της ΠΑΕ και υπηρεσιακά βρίσκομαι εδώ, η φιλοσοφία της ΠΑΕ και όχι του κάθε προπονητή, είναι να προωθούνται παιδιά από τις ακαδημίες. Για τον σχεδιασμό θα γίνει σίγουρα κάτι καλύτερο γιατί αλλάζει το πρωτάθλημα που θα έχει λιγότερες ομάδες, λογικά η ομάδα θα είναι πιο ισχυρή του χρόνου από ότι φέτος».

Για τον τελικό του Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: «Είναι ένα παιχνίδι όπου ο καλύτερος θα κερδίσει. Οι δυο ομάδες έχουν καλή ψυχολογία και είναι σε καλή κατάσταση, ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε το σκορ με τον Παναθηναϊκό, ενώ η ΑΕΚ απέκλεισε τον Ολυμπιακό που είναι επίσης σπουδαία πρόκριση. Ελπίζω να γίνει ένας καλός τελικός και μέσα από αυτά τα ματς να κερδίσει το ποδόσφαιρο».