«Έφυγε» ο Βιλανόβα

Ήταν μια μάχη άνιση… Ο Τίτο Βιλανόβα έφυγε σήμερα το απόγευμα από τη ζωή, σε ηλικία 45 ετών, χτυπημένος από την επάρατη νόσο…

Ύστερα από σχεδόν δυόμισι χρόνια μάχης, ο Βιλανόβα δεν άντεξε και υπέκυψε σήμερα σε νοσοκομείο της Βαρκελόνης και η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή γύρω στις 7.20μμ από την Μπαρτσελόνα. Ο πρώην προπονητής των Μπλαουγκράνα, εισήχθη σε νοσοκομείο της πόλης την Μ.Παρασκευής, καθώς είχε επιπλοκές στο στομάχι, υποβλήθηκε σε επέμβαση, αλλά νικήθηκε…

“Αναπαύσου εν ειρήνη” έγραψε στο επίσημο προφίλ της η Μπαρτσελόνα για το θάνατο του 45χρονου Βιλανόβα:

Ο Βιλανόβα διαγνώστηκε με καρκίνο στην παρωτίδα τον Νοέμβριο του 2011, έδωσε γενναία μάχη, τον Δεκέμβριο του 2012 υποβλήθηκε σε επέμβαση και χημειοθεραπείες, δίνοντας τη θέση του στον συνεργάτη του, Ζόρντι Ρόουρα. Τον Μάρτιο του 2013 ο Βιλανόβα επέστρεψε στα καθήκοντά του ως προπονητής της Μπαρτσελόνα, αλλά στις 19 Ιουλίου 2013 αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το πόστο του, για να αφοσοιωθεί στη μάχη του κατά του καρκίνου, που ήταν, όμως, άνιση.

Ο Βιλανόβα ήταν παιδί της Μπαρτσελόνα, γεννήθηκε στην Χιρόνα της Καταλονίας στις 17 Σεπτεμβρίου 1968 και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα.

Κατάφερε να παίξει στην Μπαρτσελόνα Β, από την οποία αποχώρησε το 1990, σε ηλικία 22 ετών, και συνέχισε την καριέρα του στις Φιγκουέρες, Θέλτα, Μπανταχόθ, Μαγιόρκα, Γέιδα, Έλτσε και Γκραμενέτ, για να αποχωρήσει από την ενεργό δράση το 2001 σε ηλικία 33 ετών.

Ξεκίνησε καριέρα προπονητή το 2003 στην ερασιτεχνική Παλαφουχέγ για ένα χρόνο, συνέχισε ως τεχνικός διευθυντής στην Τεράσα και το 2007 ακολούθησε τον Γουαρδιόλα, ως συνεργάτης του στην Μπαρτσελόνα Β. Τον ακολούθησε και στην πρώτη ομάδα και όταν αποχώρησε, ανέλαβε πρώτος προπονητής της Μπαρτσελόνα.