Και τώρα προπονητής

Αφού η ΕΟΚ εξασφάλισε την μία wild card για το Mundobasket της Ισπανίας, ο επόμενος στόχος είναι πλέον η συμφωνία με τον προπονητή, που θα οδηγήσει την Εθνική στα γήπεδα της Ισπανίας, στο διαστημα 30/8-14/9.
«Αρχίζει ένα νέο πρόβλημα, αλλά αυτό είναι περισσότερο πρόβλημα των δημοσιογράφων. Μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο που έχουμε για τον προπονητή. Είχαμε πει πως αν θα ήμασταν στο Παγκόσμιο, θα πηγαίναμε σε άλλη κατεύθυνση για τον προπονητή. Ευτυχώς αποφύγαμε τα προκριματικά και τα ταξίδια στην άγονη γραμμή του ευρωπαϊκού μπάσκετ, κάτι που θα ήταν ταλαιπωρία και πιθανώς να απουσίαζαν μεγάλοι παίκτες από αυτή τη διαδικασία. Πλέον όμως δεν θα υποστούμε αυτή την ταλαιπωρία. Πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε και το όνομα του προπονητή», είπε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.
Βασικός υποψήφιος φέρεται να είναι ο Παναγιώτης Γιαννάκης, που εκτός από παίκτης, έχει ζήσει μεγάλες στιγμές και ως προπονητής με την Εθνική. Η απεμπλοκή του από την Εθνική της Κίνας, αναμένεται να οδηγήσει στην επιστροφή του στον ελληνικό πάγκο.
Ταυτόχρονα, θα ξεκινήσει η διαδικασία για να ενισχύσουν την Εθνική οι τρεις ΝΒΑers. Ο Αντετοκούμπο, ο Καλάθης και ο Κουφός έχουν δηλώσει πως θέλουν να παιξουν στην Εθνική, οπότε λογικά θα είναι παρόντες στο Mundobasket.