Μπάνε: «Ο Σούλης, ο Παπαθεοδώρου και ο Ιβάν Σαββίδης»

Η συνέντευξη Τύπου του Μπάνε Πρέλεβιτς αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κι όντως έτσι ακριβώς συνέβη. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, μίλησε για την αλλαγή προπονητή, με την αντικατάσταση του Μαρκόπουλου από τον Παπαθεοδώρου, αρνήθηκε κάθε είδους εμπλοκή του Ιβάν Σαββίδη, έκανε έναν απολογισμό της χρονιάς που ολοκληρώθηκε, μίλησε για την επόμενη και άλλα πολλά…

Στην αρχική τοποθέτησή του ανέφερε:

«Να διευκρινίσω μερικά θέματα για τον προπονητή. Η αλλαγή του Σούλη είχε αποκλειστικά αγωνιστικά κριτήρια, πιστεύουμε ότι η ομάδα έφθασε σε ένα σημείο που πρέπει να αλλάξει φιλοσοφία. Δύσκολη απόφαση για όλη τη διοίκηση. Οι περισσότεροι είχαμε αναπτύξει φιλικές σχέσεις μαζί του. Κι εγώ του έχω απεριόριστη αγάπη. Οι πρόεδροι όμως πρέπει να παίρνουν και δύσκολες αποφάσεις.

Ο καινούριος προπονητής. Παρακολουθούμε όπως και τους παίκτες, κάθε χρόνο και προπονητές καινούριος. Ετσι και τον Ηλία τον παρακολουθούμε χρόνια. Είναι ένας νέος προπονητής με εμπειρία. Έχει δουλέψει στις εθνικές ομάδες, έχει κάνει μία καταπληκτική πορεία με μία ομάδα από χαμηλές κατηγορίες μέχρι την Α1. Δούλεψε σε ένα πρωτάθλημα πιο δύσκολο από το ελληνικό. Κατανοεί τη σημαίνει ΠΑΟΚ κατανοεί την φιλοσοφία τις ανάγκες και της δυνατότητές μας. Ηταν ιδανική επιλογή αυτή τη στιγμή. Σαν προπονητής είναι η καινούρια δύναμη του ελληνικού μπάσκετ και θα κάνει μεγάλη καριέρα».

Για την επιλογή Παπαθεοδώρου: «Έχει δουλέψει με τους καλύτερους νέους παίκτες. Πιάνει τη φιλοσοφία τους και ξέρει πώς να τους βοηθήσει. Εχει δουλέψει στο εξωτερικό, έχει θετικά μηνύματα και εμπειρίες που μπορεί να μας μεταφέρει. Ένας προπονητής και τεχνικά ζητήματα και διαχείριση παικτών».

Για το διαζύγιο με Μαρκόπουλο: «Δεν έχει γίνει τίποτα που δεν έχει αποφασιστεί από παλιά. Δεν θέλω να επεκταθώ. Ο κόουτς τα ξέρει. Εκτός από το συναισθηματικό, έγινε το καλύτερο που μπορούσε να γίνει. Το τάιμινγκ, είναι νωρίς ακόμη μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του. Οι όροι του συμβολαίου είναι εξασφαλισμένοι. Βέβαια π καθένας μπορεί να έχει άποψη, αλλά μερικές φορές μετράει η άποψη αυτού που έχει την ευθύνη».

Για τον αν ο Παπαθεοδώρου ήταν επιλογή Σαββίδη: «Θα χαρώ πάρα πολύ να ασχοληθεί ο κ. Σαββίδης. Αν γνωρίζει αυτή τη στιγμή στο μπάσκετ είναι μεγάλη χαρά για μένα. Την επόμενη φορά θα τον ρωτήσω».

Για την απόφαση που υπάρχει για το μπάτζετ του χρόνου: «Πλέον δεν γίνεται να μιλήσουμε για το μπάτζετ τόσο νωρις, οι ομάδες δεν είναι υποχρεωμένες να μιλάνε για αυτό. Πολλά ακούγονται και γράφονται στα σαιτ, αλλά αν κάθομαστε να ασχολούμαστε με όλους, δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο. Εγώ πάντως θα περιμένω να έρθει αυτός που έγραψε για τριπλασιασμο του μπάτζετ».

Για το αν ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θα έχει ανάλογη στήριξη με τον Σούλη Μαρκόπουλο: «Όπως στηρίξαμε τον Σούλη όλα αυτά τα χρόνια θα στηρίξουμε και τον νέο προπονητή. Οι σχέσεις φαίνονται στις δύσκολες στιγμές».

Δηλώσεις έκανε και ο team manager της ομάδας, Τέλης Ζουρνατζίδης. Μεταξύ άλλων είπε…:

Για την απομάκρυνση του Μαρκόπουλου: «Ο κόουτς έχει φτάσει σε μια ηλικία που λίγοι έχουν την δύναμη και το πάθος της δουλειάς του. Συναισθήματικα ηταν δύσκολη αποφάση γιατι ταυτιστηκα μαζι του, αλλά πήραμε αποφασίσαμε βάσει λογικής».

Για τον Παπαθεοδώρου και πότε οριστικοποιήθηκε η συμφωνία: «Οι ομάδες του παίζουν πάντα στοχευμενο μπάσκετ, ενώ σημαντικό είναι η φιλοδοξία του ως ανθρώπου και ότι ταυτιζομαστε ως φιλοσοφία. Συζητήσαμε λίγες ώρες πριν και η συμφωνία επιτευχθηκε με τον προπονητή το Σάββατο το πρωί. Τις τελευταίες 20 ημέρες αποφασίσαμε. Υπήρχαν κι άλλοι άνθρωποι που σκεφτήκαμε, αλλά οι αξιολογήσεις μας οδήγησαν σε αυτή την επιλογή».