ΓΧ: «Έμπειροι παίκτες δεν άντεξαν την πίεση»

Φανερά απογοητευμένος από το αποτέλεσμα αλλά και από την παρουσία-απόδοση, κυρίως κάποιων έμπειρων παικτών, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, επανειλημμένα και… δεικτικά, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Γεωργιάδης. “Ξοδέψαμε πολλή ενέργεια με τον Ολυμπιακό”, δήλωσε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά, ο Γεωργιάδης ανάφερε τα εξής:

Στην αρχική του τοποθέτηση, είπε: “Είναι μια δύσκολη βραδιά για την ομάδα μας. Ξεκινώντας το παιχνίδι είδα άγχος από κάποιους παίκτες μας, κυρίως έμπειρους. Οι νεαρότεροι ήταν καλύτεροι. Δεν ξέρω, μάλλον κάποιοι παίκτες που έχουν και την εμπειρία τέτοιων αγώνων, ίσως δεν άντεξαν την πίεση του αγώνα και της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο απελευθερωμένος, κυκλοφορούσε την μπάλα, είχε και τύχη. Από το 20′-25′ αρχίσαμε να παίζουμε καλύτερα, χάσαμε τις ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο φάγαμε γρήγορα τα 2 γκολ και εκεί τελείωσε ο αγώνας”.

Για το πώς εξηγείται η διαφοροποίηση από την εμφάνιση με τον Ολυμπιακό την περασμένη Τετάρτη με τη σημερινή: “Ίσως μας έκανε κακό ο ημιτελικός. Ξοδέψαμε πολλή ενέργεια σε αυτά, μεσολάβησε λίγος χρόνος μέχρι σήμερα. Φάνηκε πως κάποιοι παίκτες δεν μπορούσαν να αντέξουν την πίεση της ομάδας και αυτού του αγώνα”.

Για τα αγωνιστικά στοιχεία του παιχνιδιού και τις στημένες φάσεις: “Στις στημένες φάσεις γνωρίζαμε πως θα έχουμε πρόβλημα, είχαμε πιο κοντούς παίκτες. Οι στημένες φάσεις είναι θέμα κυρίως αυτοσυγκέντρωσης και θέλησης. Ο Μπεργκ είχε και την τύχη, είναι και πολύ καλός παίκτης και αξιοποίησε τις ευκαιρίες που είχε”.

Για τη μετάλλαξη του ΠΑΟΚ  από εντός σε εκτός έδρας παιχνίδια: “Τι να σας πω; Το ψάχνουμε τόσο καιρό. Δεν είναι φαινόμενο μόνο φετινό, παρουσιαζόταν και τις προηγούμενες χρονιές. Τι να σας πω, δεν ξέρω…”.

Για το αν πράγματι έλειψαν πολύ οι τρεις απόντες: “Και ο Κατσουράνης μας έλειψε πολύ με την εμπειρία του. Και ο Νάτχο. Γενικώς και τους τρεις μας παίκτες θέλαμε να τους έχουμε”

Για τις αποδοκιμασίες του κόσμου προς τους παίκτες: “Λογικό είναι. Όταν χάνεις με αυτό το σκορ, είναι λογική αυτή η αντίδραση”.

Για την πορεία και την πρόοδο του Παναθηναϊκού: “Συμφωνώ, έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο. Υπάρχει υγεία, υπάρχει στήριξη όλη τη χρονιά στην ομάδα, ήταν δεμένοι και έφτασαν σήμερα εδώ”.

Για το αν λείπει από τον ΠΑΟΚ η ηρεμία και η υγεία: Δε νομίζω να έχουμε αυτή την ηρεμία. Υπήρχαν και υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον ΠΑΟΚ. Το είδαμε από την πρώτη στιγμή μες στο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός ήταν απελευθερωμένος”.