“Αυτός ο βαθμός ας είναι η αρχή”

Στην καλή παρουσία του Ηρακλή στο πρώτο ημίχρονο στάθηκε ιδιαίτερα ο Νίκος Παπαδόπουλος στη συνέντευξη Τύπου, ενώ πρόσθεσε ότι στο δεύτερο μέρος δεν δόθηκε εντολή για οπισθοχώρηση από την πλευρά των παικτών του.

“Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι, όπως το είχαμε σχεδιάσει. Ημασταν η καλύτερη ομάδα στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μπήκε καθόλου στην περιοχή μας και κατάφερε να πετύχει ένα γκολ από ένα γέμισμα και από ένα αυτογκόλ δικό μας. Η φάση-κλειδί είναι το πέναλτι εκεί όπου αρχικά η ομάδα μας παίρνει αυτό που δικαιούται, να ιοφαρίσει, και παίζουμε με παίκτη παραπάνω. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν καλύτερος” τόνισε αρχικά ο τεχνικός του Ηρακλή και πρόσθεσε: “Δεν δώσαμε ποτέ εντολή για οπισθοχώρηση. Θέλαμε (στο δεύτερο μέρος) να έχουμε το ξεκίνημα του πρώτου μέρους και να είμαστε εμείς αυτοί που θα αιφνιδιάσουμε και θα βγούμε στην επίθεση ωστόσο πολλές φορές στο ποδόσφαιρο άλλα λέμε και άλλα γίνονται μέσα στο γήπεδο. Για μας, έτσι όπως έχει έρθει αυτός ο βαθμός, και στο 95′ με την απόκρουση πέναλτι, πρέπει να είναι η αρχή για να αρχίσουμε να παίρνουμε νίκες ώστε να ανεβάσουμε την ομάδα όσο γίνεται πιο ψηλά στη συνέχεια στα play off. Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό Βόλου και εύχομαι και η δική μας ομάδα και ο σημερινό αντίπαλος να είναι στη Σούπερ Λίγκα”.

Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει περισσότερο την οπισθοχώρηση του Ηρακλή είπε: “Δικαιολογίες δεν θα βρω αλλά σίγουρα παίξανε αρκετά παιδιά χωρίς αρκετό χρόνο συμμετοχής. Φάνηκε ότι ήταν κουρασμένοι, δεν είχαν ρυθμό. Δεν υπήρξε εντολή, εμείς θέλαμε να πρεσάρουμε ψηλά. Δυστυχώς πολλές φορές, άλλες εντολές δίνονται άλλα γίνονται στο γήπεδο. Μείναμε πίσω και αυτό έκανε τον Ολυμπιακό Βόλου να μας πιέσει. Κοιτάμε τη συνέχεια”.

Και πρόσθεσε λέγοντας ότι ο Ηρακλής πρέπει να είναι ευχαριστημένος από τον τρόπο που εξελίχθηκε το δεύτερο μισό του αγώνα: “Έτσι όπως πήγε το δεύτερο ημίχρονο γιατί στο ποδόσφαιρο και στη ζωή πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια. Το καλό για μας είναι ότι επιστρέφουνε κάποιοι παίκτες που μας δίνουνε λύσεις και στην αρχική εντεκάδα και στον πάγκο. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα για να πάει ψηλά. Θετική ενέργεια χρειάζεται η ομάδα. Τη βοήθεια του κόσμου ξέρω ότι θα την έχουμε και στο επόμενο παιχνίδι για να πάρουμε τη νίκη και να πάει η ομάδα πιο ψηλά”.

Ενώ τέλος σε ερώτηση για την διαιτησία του αγώνα αρνήθηκε να σχολιάσει: “Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο για τη διαιτησία” είπε.

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός Βόλου απώλεσε άλλους τρεις βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για την άνοδο, γι’ αυτό και ο Νίκος Παντέλης μετά το τελευταίο σφύριγμα ήταν απογοητευμένος.

“Πριν από το παιχνίδι λέγαμε ότι η νίκη είναι μονόδρομος και πρέπει να κερδίσουμε. Μπήκαμε δυνατά, κάναμε φάσεις, η ομάδα ευτύχησε να προηγηθεί, ήρθε όμως η αποβολή που αντέστρεψε τα πράγματα. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές, έκαναν κατάθεση ψυχής. Είμαστε απογοητευμένοι από το τι έγινε αλλά δεν φάνηκε ότι παίξαμε με παίκτη λιγότερο. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που χάνουμε πέναλτι. Δεν πρέπει να ρίξουμε τα βέλη στον πδοοσφαίριστή. Η ευθύνη είναι δική μου γιατί εγώ δίνω εντολή ποιοι θα εκτελέσουν. Στην προπόνηση ο Κριστομπάλ δεν έχανε πέναλτι”.

Είπε ακόμη ότι: “Μείναμε πίσω αλλά νομίζω ότι στο τέλος η ομάδα θα επανέλθει στη μεγάλη κατηγορία. Ξέρω ότι ο κόσμος είναι στεναχωρημένος αλλά πραγματικά σήμερα, χάσαμε τους δύο βαθμούς. Θα προσπαθήσουμε να τους πάρουμε εκτός έδρας.

Στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε αποστάσεις στις γραμμές μας. Προσπαθήσαμε μετά να πλαγιοκοπήσουμε την άμυνα του Ηρακλή. Για μένα το πρόβλημα ήταν ότι στην αρχή ήταν μακριά οι γραμμές μας, μετά τις κλείσαμε και νομίζω ότι η απόδοση του δευτέρου ημιχρόνου θα πρέπει να είναι παρακαταθήκη για τη συνέχεια”.

Και κατέληξε λέγοντας: “Οι αλλαγές που έγιναν, έγιναν με γνώμονα να κερδίσει η ομάδα. Με την είσοδο του Νικολιά και του Ιωάννου, θέλαμε να κάνουμε την ομάδα πιο γρήγορη και ξέραμε ότι ο Ηρακλής, μετά το 60′, θα μας πίεζε και προσπαθήσαμε να παίξουμε γρήγορα”.