Η μπανάνα – απάντηση του Νεϊμάρ!

Ο Ντάνι Άλβες αντιμετώπισε με υψηλό αίσθημα χιούμορ τη ρίψη της μπανάνας από οπαδό της Βιγιαρεάλ. Το ίδιο έκανε και ο Νεϊμάρ, αλλά και πολλοί άλλοι Βραζιλιάνοι παίκτες με αναρτήσεις τους στα social media. Ο Βραζιλιάνος άσος της Μπαρτσελόνα πόσταρε μια φωτογραφία στο Instagram, που κρατά μια μπανάνα αγκαλιά με τον γιo του, ο οποίος κρατά μια λούτρινη μπανάνα.

http://instagram.com/p/nT115JRtuI/

«Είμαστε όλοι ίσοι, είμαστε όλοι μαϊμούδες, πείτε όχι στον ρατσισμό. Είναι ντροπή να υπάρχει τέτοια προκατάληψη στο 2014. Είναι ώρα οι άνθρωποι να σηκώσουν την φωνή τους. Ο τρόπος μου για να δείξω την υποστήριξη μου είναι να κάνω ότι έκανε ο Ντάνι Άλβες. Αν το πιστεύεται και εσείς, βγάλτε μια φωτογραφία με τον εαυτό σας να τρώει μπανάνα και θα χρησιμοποιήσουμε αυτό που έχουν εναντίων μας για πλεονέκτημα μας», έγραψε ο παίκτης της Μπαρτσελόνα.

«Δεν ξέρω ποιος ήταν, αλλά ευχαριστώ όποιον πέταξε την μπανάνα, το κάλιο μου έδωσε την ενέργεια για να φτάσουμε στο γκολ. Υποφέρουμε από αυτό στην Ισπανία αρκετό καιρό. Πρέπει να το δούμε με δόση χιούμορ. Δεν θα αλλάξουμε τα πράγματα εύκολα. Αν δεν δώσεις προσοχή, δεν θα πετύχουν τον σκοπό τους», δήλωσε ο Άλβες μετά τον αγώνα.

Έπειτα από αυτό το περιστατικό ένα από τα πιο δημοφιλή hashtags το βράδυ της Κυριακής ήταν το #somostodosmacacos #weareallmonkeys (είμαστε όλοι μαϊμούδες), με τον Νεϊμάρ να ξεκινά αντιρατσιστική καμπάνια μέσω Social Media.