Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια… Ήταν 1 Ιουλίου του 2015, όταν το Μουσείο Μπάσκετ του Άρη έπαιρνε «σάρκα και οστά». Μετά από προσπάθεια πολλών χρόνων, ο χώρος που θα φιλοξενούσε την υπέρλαμπρη ιστορία του Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ άνοιγε τις πύλες του για τον κόσμο, ο οποίος θα μπορούσε πλέον να ξαναζήσει (και) μέσα σ’ αυτόν τον χώρο το ένδοξο παρελθόν της ομάδας που σε συλλογικό επίπεδο έβαλε την καλαθοσφαίριση στα σπίτια των Ελλήνων.
Όταν ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Μουσείου, Πέτρος Ράσογλου, «έκοβε την κορδέλα», μία νέα εποχή ξεκινούσε, αφού η ιστορία του Άρη και κατ’ επέκταση του ελληνικού μπάσκετ έβρισκε το «σπίτι» της. Άνθρωποι που έγραψαν με χρυσά γράμματα το βιβλίο της ομάδας μας, έδωσαν το «παρών» στη λαμπερή εκδήλωση της 1ης Ιουλίου του 2015. Στη διάρκεια της διετίας, πολλές δόξες του παρελθόντος επισκέφθηκαν το Μουσείο, για να δωρίσουν κάθε είδους ενθύμιο. Την ίδια ώρα, ομάδες όπως η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2016, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και μορφές του παγκόσμιου μπάσκετ σαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, δεν έχασαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Μουσείο.
Δεν ήταν, όμως, μόνο οι επώνυμοι. Χιλιάδες απλού κόσμου και πολλές ομάδες και ακαδημίες επισκέφθηκαν και συνεχίζουν να επισκέπτονται το Μουσείο Μπάσκετ του ΑΡΗ, όπου έχουν την ευκαιρία να δουν:
* Τα αυθεντικά 21 τρόπαια του ΑΡΗ, με το σχετικό βίντεο της κατάκτησης κάθε τίτλου να τα «συντροφεύει».
* Μία μπάλα για κάθε παίκτη ή προπονητή που κατέκτησε έστω και έναν τίτλο με τον ΑΡΗ, υπογεγραμμένη από τους ίδιους.
* Προθήκες με στολές παπούτσια, φόρμες και όλων των ειδών τα ενθύμια που με προθυμία και αγάπη δώρισαν στο Μουσείο οι μεγάλες μορφές της ιστορίας του ΑΡΗ.
* Ειδικό χώρο με αυθεντικές φανέλες των παικτών που αγωνίστηκαν στον Αυτοκράτορα.
* Βίντεο σε προτζέκτορα για την ιστορία του ΑΡΗ, σε συνδυασμό μ’ αυτήν της Θεσσαλονίκης.
* Σπάνιο φωτογραφικό υλικό, το οποίο «ξεκινά» από την προπολεμική εποχή και φτάνει μέχρι τη σημερινή, με όλες τις μεγάλες μορφές που φόρεσαν τη φανέλα του ΑΡΗ.
* Ειδικό πίνακα με φωτογραφίες από τους τρεις ευρωπαϊκούς τίτλους του ΑΡΗ, το 1993, το 1997 και το 2003.
* Πρωτοσέλιδα και αποκόμματα του Τύπου για τους τίτλους της ομάδας μας.
* Τα εκθέματα που δώρισαν οι ομάδες και οι «υψηλοί» προσκεκλημένοι, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Μουσείο.
https://youtu.be/FznwrN_GCJE