O κύβος ερρίφθη. Η ψήφιση του νέου καταστατικού της ΕΠΟ, με μεγάλη πλειοψηφία, οδηγεί, εφόσον τηρηθούν και οι δεσμεύσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, σε εκλογές στην ομοσπονδία εντός του Ιουλίου.
Η κυριαρχία της «παράταξης Γραμμένου» δεν αμφισβητείται ούτε καν από τις «συστημικές» Ενώσεις οι οποίες γνωρίζουν ότι πλέον ανήκουν στη μειοψηφία.
Μόνο κάποιοι νοσταλγοί του συστήματος επιχειρούν να δημιουργήσουν μια εικονική πραγματικότητα, η οποία ανήκει στη σφαίρα του φαντασιακού και των ευσεβών πόθων.
Η «παράταξη Γραμμένου» έχει την υποστήριξη τουλάχιστον 36 Ενώσεων σε σύνολο 55, ενώ έχει μαζί της και την πλειοψηφία των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας.
Αντιθέτως, η άλλη πλευρά, δεν έχει αυτή τη στιγμή ούτε υποψήφιο πρόεδρο, και αφού το σχέδιο αναβολή των εκλογών κατέρρευσε, αναζητά στο «παρά πέντε» τον τρόπο που θα οδηγηθεί σε μια βέβαιη ήττα – την πρώτη μετά το 1997!
Στο διάστημα που μεσολάβησε από τον περασμένο Οκτώβριο, έως σήμερα, η κυριαρχία της «παράταξης Γραμμένου» όχι μόνο επιβεβαιώθηκε αλλά διευρύνθηκε αφού κέρδισε στις περισσότερες εκλογές που έγιναν και είδε να προσχωρούν σε αυτήν Ενώσεις (Βοιωτίας, Θράκης) που ήταν παραδοσιακά στην άλλη πλευρά. Εννοείται πως το αντίθετο δεν συνέβη ούτε σε μία περίπτωση…
Δεκέμβριος 2016: Το «σύστημα» για λίγες ψήφους κατάφερε να κερδίσει στις εκλογές της ΕΠΣ Κέρκυρας και να την διατηρήσει στις δυνάμεις του. Ωστόσο τον ίδιο μήνα «παράδωσε» χωρίς να προβάλει αντίσταση την ΕΠΣ Ημαθίας, η οποία προστέθηκε στην «παράταξη Γραμμένου».
Ιανουάριος 2017: Η ΕΠΣ Σερρών πέρασε ολοκληρωτικά «παράταξη Γραμμένου» στην ΕΠΣ Φθιώτιδας επανεξελέγη η διοίκηση που επίσης στηρίζει τον Γραμμένο.
Φεβρουάριος: Το «σύστημα» παρά τη μάχη που έδωσε έχασε την ΕΠΣ Αχαϊας, που πέρασε στην πλευρά Γραμμένου. Επίσης, χωρίς αντίσταση, έχασε και την ΕΠΣ Χίου, του πρώην προέδρου και κατηγορούμενου για την “εγκληματική οργάνωση”, Γ. Σαρρή. Στην ΕΠΣ Τρίπολης, που ήταν από του βασικούς πυλώνες του «συστήματος» εξελέγη νέα διοίκηση που είναι περισσότερο κοντά στον Αστέρα Τρίπολης παρά στον Ν. Προύντζο.
Στην ΕΠΣ Χαλκιδικής εξελέγη διοίκηση που είναι αναφανδόν υπέρ της υποψηφιότητας Γραμμένου. Το ίδιο συνέβη στις ΕΠΣ Αθηνών και Θεσσαλίας. Μόνο στην ΕΠΣ Ηλείας επανεξελέγη διοίκηση που είναι απέναντι στην υποψηφιότητα του προέδρου της ΕΠΣ Μακεδονίας.
Μάρτιος: Η ήττα του υποψήφιου προέδρου του «συστήματος» Δ. Ελευθεριάδη, στις εκλογές της ΕΠΣ Πιερίας, σηματοδότησε το πέρασμα της παράταξης που διοικούσε το ποδόσφαιρο από το 1997 στο περιθώριο της ποδοσφαιρικής ιστορίας.
Το «σύστημα» κατάφερε, χωρίς αντίπαλο, να επανεκλέξει προσκείμενες σε αυτό διοικήσεις στις ΕΠΣ Πειραιά και Ρεθύμνου, αλλά η ΕΠΣ Κοζάνης εξέλεξε διοίκηση που στηρίζει την «παράταξη Γραμμένου».
Απρίλιος: Άλλη μια μεγάλη μάχη που έγινε στην ΕΠΣ Αργολίδας χάθηκε για το «σύστημα». Η συγκεκριμένη Ένωση πέρασε ολοκληρωτικά στην πλευρά της «παράταξης Γραμμένου» και το «σύστημα» ηττήθηκε για μία ακόμα φορά. Αντιθέτως στην ΕΠΣ Λακωνίας επανεξελέγη άνευ αντιπάλου ο Τ. Καρράς ο οποίος τάσσεται με το «σύστημα».
Μάιος: Η ΕΠΣ Φλώρινας επανεξέλεξε διοίκηση προσκείμενη στην «παράταξη Γραμμένου», ενώ το ίδιο συνέβη τον Ιούνιο στην ΕΠΣ Λέσβου.
πηγή:sdna.gr