Λάσκαρης:«Δεν φεύγουμε από τον Άρη»

Για τις δυσκολίες της περσινής σεζόν μίλησε, στο πλαίσιο της παρουσίασης του Παναγιώτη Γιαννάκη, ο Νίκος Λάσκαρης.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην αρχική του τοποθέτηση:

«Όπως ξέρετε κάναμε ένα ΔΣ λίγο πριν, ήρθε και ο κόουτς από την Αθήνα για την παρουσίαση. Συγγνώμη για την καθυστέρηση, ας ξεκινήσουμε. Θα ήθελα να σας πω ότι παρά τις δυσκολίες είμαι εδώ. Θα συνεχίσω να είμαι εδώ. Δεν έχουμε σκοπό ως οικογένεια να φύγουμε από τον Άρη μας. Έχουν ακουστεί διάφορα. Είμαστε εδώ για να μείνουμε.

Η τελευταία χρόνια ήταν μεγάλο μάθημα για εμάς, ένα σχολείο. Δεν έχουμε μάθει να διοικούμε ομάδες. Η περσινή χρονιά με όλες τις δυσκολίες ήταν ένα πολύ μεγάλο σχολείο. Έδωσε μαθήματα για το μέλλον.

Φέτος θα λειτουργήσουμε με πιο τεχνοκρατικά πρότυπα. Τις επόμενες ημέρες θα δημιουργηθούν ομάδες εργασίας για διάφορα θέματα της ομάδας. Αυτό θα σημαίνει μια πιο ομαδική λειτουργρία προς αποφυγή καθυστερήσεων ή μη σωστών αντιμετωπίσεων. Οποιαδήποτε θέματα είχε ο Άρης τα παίρνω πάνω μου, είχαν να κάνουν με αποφάσεις δικές μου, κυρίως σε ό,τι αφορά τα οικονομικά. Την τελευταία φορά είχα πει ότι έχω σκοπό να κλείσω πρώτα την περσινή χρονιά, πριν ασχοληθώ με την επόμενη. Πίστευα ότι θα το καταφέρουμε. Δεν ήταν εφικτό. Φτάσαμε Ιούλιο και δεν έχουμε κλείσει οικονομικά με το προηγούμενο έτος. Κάνω ένα βήμα πίσω σε αυτό που είχα θέσει ως στόχο και διαχωρίζω την περσινή χρονιά από το μέλλον του Άρη.

Η νέα ομάδα θα στηθεί με μπάτζετ πάνω στα έσοδα του Άρη για την επόμενη χρονιά. Είχαμε τις επαφές με τον κόουτς. Θα ήθελα να πω ότι του “πουλήσαμε” την ιδέα του Άρη. Έχει ζήσει τις ένδοξες στιγμές του Άρη στο… πετσί του. Τα έχει βιώσει όσα βλέπαμε από την τηλεόραση. Είναι ζωντανός θρύλος. Του εξηγήσαμε το πλάνο για τον Άρη της επόμενης πενταετίας και παραπάνω. Οι συζητήσεις ξεκίνησαν μέσω φίλων που ήθελαν να μας γνωρίσουν και να μας φέρουν πιο κοντά. Είχε και ο ίδιος την ευκαιρία να μας γνωρίσει και να πιστέψει στο πλάνο μας. Αποφασίσαμε να το πάμε ένα βήμα παραπέρα και να κάνουμε τη μεγάλη κίνηση για την αναγέννηση του Άρη. Συμφωνήσαμε για συνεργασία. Ο κόουτς έρχεται πίσω στο σπίτι του. Φέτος θα βάλουμε τις βάσεις για τον Άρη της επόμενης πενταετίας. Θα βάλουμε γερές βάσεις για το μέλλον. Θέλουμε να δουλέψουμε σε πρότυπα αμερικανικά με παραγωγή ταλέντων και εσόδων. Μια ομάδα είναι και εκτός γηπέδου που πρέπει να βρει έσοδα για να λειτουργήσει. Σε όλα αυτά πιστεύουμε ότι ο κόουτς θα μας βοηθήσει. Είμαστε εδώ για να πούμε welcome coach».