Κούγιας κατά Nova : « Αν ενεργοποιήσουμε τις ρήτρες … »

Καλά «κρατεί» ο … πόλεμος των ομάδων με την Nova, με την συνδρομητική μάλιστα να ζητάει από την Superleague « συναινετικό διαζύγιο » , εφόσον δεν προχωρήσει η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος με την μείωση των ομάδων. 

Ο Αλέξης Κούγιας σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ παράλληλα επαίνεσε την πρόσληψη του Δημήτρη Σπανού από τον Άρη.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο « Αθλητικό Metropolis » :

Στο πρώτο του σχόλιο του ο κ.Κούγιας μίλησε για την επιλογή του Αρη να επιλέξει τον κ.Σπανό για προπονητή: «Ο Αρης έκανε διάνα με την επιλογή του κ.Σπανού. Τον έκανα εγώ προπονητή στη Παναχαϊκή και τον έχω σαν παιδί μου. Αν δεν υπήρχε αυτή η δυστοκία λόγω του μεγέθους της Λάρισας και είχα γίνει αποδεκτός από το περιβάλλον της Λάρισας, προπονητής της ΑΕΛ θα ήταν ο Σπανός. Και πέρυσι που έφυγε ο Τσιώλης το πρώτο όνομα που σκέφτηκα ήταν ο Σπανός. Δύο προπονητές έχουν προοπτική αυτή τη στιγμή για Σούπερ Λιγκ είναι ο Αντωνίου και ο Σπανός. Είναι εργασιομανείς και οι δύο, ηθικά στοιχεία και οι δύο, και το κυριότερο από όλα με άποψη και αξιοπρέπεια. Είναι προπονητές που αν το περιβάλλον και ο ιδιοκτήτης δεν τους αφήσει να κάνουν την δουλειά τους, φεύγουν σε δύο λεπτά. Είναι άνθρωποι με αρχές».

Για τη διαμάχη με τη NOVA: «Υπάρχουν συμβάσεις μεταξύ ημών και της NOVA. Οι ρήτρες της NOVA έχουν ενεργοποιηθεί και έχουμε πάρει μόνο 2,8 εκατομμύρια ευρώ. Αν ενεργοποιήσουμε εμείς τις ρήτρες που έχουμε με τη NOVA τότε θα κληθεί να πληρώσει μεγάλο ποσό. Είναι βέβαιο πως θα αποσταλεί εξώδικο προς της ΝΟVΑ, αλλιώς δεν θα καθίσταται υπερήμερη. Οι 4 μεγάλοι δεν παίζουν μόνοι τους. Το επιχείρημα του συνδρομητικού καναλιού για μείωση ομάδων έχει καταρρεύσει, γιατί αν μειώσουν τα χρήματα τότε δεν θα υπάρχει ανταγωνιστικότητα όπως λένε στη NOVA. Δεν θα πάμε σε μείωση των ομάδων σε καμία περίπτωση, δεν θα ψηφίσουν κάτι τέτοιο ο Απόλλωνας Σμύρνης και η Λαμία ούτε μία στο εκατομμύριο. Οι 16 ομάδες είναι μια χαρά, η μείωση είναι αντιποδοσφαιρική. Δεν μπορεί να μένουν οι ομάδες 6 μήνες χωρίς αγώνες. Η εταιρεία που έφερε η NOVA και οι προτάσεις της Deloitte ήταν μια μπούρδα».