Το αντίο στον Τίτο Βιλανόβα

Το απόγευμα της Παρασκευής (25/4) ο Τίτο Βιλανόβα έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένεια της Μπαρτσελόνα και συνολικά τον παγκόσμιο αθλητισμό. Νικημένος από την επάρατη νόσο, μια… μάχη τόσο άδικη, την οποία έδινε από το 2011. Χθες  η οικογένεια του, οι φίλοι του, σύσσωμη η Μπαρτσελόνα, φίλαθοι, συνολικά 2.000 άνθρωποι, βρέθηκαν στον Καθεδρικό Ναό της Βαρκελώνης για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Τίτο Βιλανόβα.

«Είσαι ο φύλακας άγγελος μου»

Και οι επικήδειοι λόγοι που εκφώνησαν τα παιδιά του, Αντριά και Καρκλότα, συγκλόνισαν. «Ήταν ένας άνθρωπος αφοσιωμένος στην οικογένειά του. Ήταν ένας μαχητής. Όταν διαγνώσθηκε με καρκίνο, το πρώτο πράγμα που τον απασχόλησε ήταν πώς θα ζήσουμε χωρίς εκείνον. Ήταν πρότυπο για μένα. Το καλύτερό μου γι’ αυτά τα 17 χρόνια που βρισκόταν δίπλα μου. Μας έδωσε σπουδαία μαθήματα και μας δίδαξε ότι ποτέ δεν γνωρίζουμε πότε θα έρθει η ώρα μας. Να ξέρεις ότι είσαι ο φύλακας άγγελός μου. Αναπαύσου εν ειρήνη, πατέρα» είπε ο γιος του Αντριά.

«Ξέχασε να μου μάθει πώς να ζω χωρίς αυτόν,. Ακόμη πιστεύω ότι θα γυρίσει»

Η κόρη του αδικοχαμένου τεχνικού της Μπαρτσελόνα, η Καρλότα, στο δικό της αντίο μπόρεσε να πει: «Ο πατέρας μου ήταν η πρώτη μου αγάπη. Ακόμα πιστεύω ότι θα γυρίσει. Από όλα όσα με δίδαξε, ξέχασε να μου μάθει πώς να ζω χωρίς εκείνον! Μου μάθαινε πάντα να παλεύω για τα όνειρά μου, τίποτα δεν πέφτει από τον ουρανό. Ο πατέρας μου ήταν δώρο για μένα και αφιέρωσε τη ζωή του στην Μπαρτσελόνα». Φυσικά παρόντες ήταν και οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα, το τεχνικό τιμ, ο νυν πρόεδρος και οι πρώην Γκασπάρ, Λαπόρτα και Ροσέλ. Οι αρχηγοί Κάρλες Πουγιόλ, Τσάβι, Αντρές Ινιέστα και Βικτόρ Βαλδές καθισμένοι στις μπροστινές σειρές, στο ίδιο στασίδι, ήταν εμφανώς συντετριμμένοι και δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά κατά τη διάρκεια των επικήδειων των παιδιών του Τίτο Βιλανόβα.

 

ΠΗΓΗ: Sentragoal.gr