Το… μαϊμού πρωτοσέλιδο! (photos)

Τρεις… μπανάνες κοσμούν στο σημερινό πρωτοσέλιδο της «Marca», που είναι εφημερίδα η οποία στηρίζει δεκαετίες ολόκληρες την Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά πάνω από όλα οι άνθρωποι είναι δημοσιογράφοι και ξέρουν να ξεχωρίζουν τον οπαδισμό από την δημοσιογραφία.

Η εφημερίδα της Μαδρίτης έχει βασικό θέμα την αποψινή μάχη των Μαδριλένων με την Μπάγερν στο Μόναχο. Επειδή όμως, ο ρατσισμός ξεπερνά τον οπαδισμό, η «Marca» καταδικάζει με τον τρόπο της την «επίθεση» που δέχθηκε ο Ντάνι Άλβες από οπαδό της Βιγιαρεάλ που του πέταξε μπανάνα!

Έτσι, στον τίτλο της εφημερίδας, το πρώτο Α της λέξης MARCA έχει αντικατασταθεί από τρεις μπανάνες(!), ενώ δίπλα, και πάνω από το βασικό μαδριλένικο θέμα, υπάρχει η φωτογραφία του Νεϊμάρ που ξεκίνησε καμπάνια κατά του ρατσισμού με το σύνθημα «Είμαστε όλοι μαϊμούδες».

Έπειτα από το περιστατικό όπου οπαδός της Βιγιαρεάλ πέταξε μπανάνα στον Ντάνι Άλβες στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα (και εκείνος την έφαγε, κερδίζοντας τον θαυμασμό όλων με την αντίδραση του) ο Νεϊμάρ ήταν εκείνος που ξεκίνησε την καμπάνια ποζάροντας με μια μπανάνα αγκαλιά με τον γιο του. Και τον ακολούθησαν πολλοί, απαντώντας με χιούμορ και λέγοντας «όχι» στον ρατσισμό. Μέχρι και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ρέντσι, ο προπονητής Πραντέλι, ο Μπαλοτέλι, ο Σουάρεζ, ο Αγουέρο και πολλοί άλλοι διάσημοι αστέρες.

Είδατε κανέναν Έλληνα να συμμετέχει στην καμπάνια; Όχι..

marcab

aguero

balotelli

prantelli

suarez